AUDICIÓ DE LA SETMANA: VANGELIS

Hola curioses i curiosos… 🙂

Aquesta setmana es torna fer un canvi radical a la música que ens acompanya a les entrades i sortides del cole. 

Escoltarem alguns dels temes més famosos o coneguts (per vosaltres potser no tant, i per això us ho poso) d’un compositor encara viu doncs té aproximadament 65 anys que fa un tipus de música una mica particular.

Es diu :

VANGELIS

Evangelos Odyssey Papathanassiou ,més conegut com VANGELIS (clika aquí i veuràs la seva foto) és un famós teclista i compositor grec de música electrònica que va néixer a l’any 1943.

Va ser un del pioners en aquest tipus de música fent servir i experimentant amb els sintetitzadors. Els sintetitzadors generen uns sons “estranys” o sintètics, però ell els barreja amb sons de la natura, veus, etc…, creant melodies generalment suaus i al temps majestuoses i envolvents. Per aquests aspectes també s’inclou la seva música dins del gènere New Age.

Ell va ser el compositor de bandes sonores d’algunes pel·lícules. Entre elles destacarem Carros de fuego (guanyadora de l’Oscar a la millor banda sonora l’any 1981), Blade Runner (1982), i 1492: La conquista del paraíso (1992). Com a curiositat, ja que té algunes músiques dedicades a fenòmens còsmics o astronòmics,
la Unió Astronòmica Internacional va donar el seu nom, Vangelis, a l’asteroide número 6354. Us en poso un vídeo on surt una de les sevesobres més conegudes: “Carros de fuego

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/L-7Vu7cqB20" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

This entry was posted in General on by .

About Sandra

Benvingudes i benvinguts al blog de música del Ceip Pere Calders. Sóc la Sandra, la mestra de música d'aquesta escola des de ja fa uns quants anys. Com ja sabeu els qui em coneixeu, la música és el que més m'agrada. I ensenyar-vos a cantar, a ballar , i a descobrir el món musical, també. Ara, amb les noves tecnologies us puc acompanyar més enllà de les aules. Puc estar (virtualment) al vostre ordinador i oferir-vos un pedaç més de música. Espero que tots en gaudim molt. Apa...a musicar-nos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *