CARNAVAL A L’ESCOLA

  El dia 13 de febrer va arribar a l’escola el senyor Carnestoltes i ens va portar ordres per tota la setmana. El dilluns havíem de venir amb el braç enguixat, el dimarts amb un barret al cap, el dimecres havia dit que portéssim una flor al pit i el dijous una corbata.També ens va llegir un discurs per posar-nos al corrent de l’actualitat

El carnestoltes era molt eixerit, ens ho vam passar molt divertit, fins divendres que el vam acompanyar en els seus darrers moments, fent una rua per el poble i fins arribar al Casal on els grans vam llegir el  Testament i junts vam ballar, cantar i berenar xocolata desfeta que ens va portar l’AMPA.

Guaiteu els petits que “bufons”, estan molt guapos i eixerits, per divertir a tothom.

dscn4986.JPG

Els nens i nenes de cicle inicial  es van vestir de reis i reines, ja que a l’època medieval hi havia el feudalisme. Estan molt elegants i  semblen  reis de debò.

dscn4987retocat.JPG

Els alumnes de cicle mitjà es van disfressar de joglars i trobadors.

dscn4990.JPG

 Els nois i noies de cicle superior ens vam vestir de donzelles i de templers. Tant uns com altres són personatges importants de l’època medieval.

 dscn4991.JPG

CELEBRACIÓ DEL NADAL

Com cada any  al més de desembre ens preparem per l’arribada del Nadal. Els nens i nenes d’educació infantil aprenen cançons i poemes; els de cicle inicial, amb la professora de religió, han fet un calendari d’advent.  Els alumnes de cicle mitjà i superior preparem un petit escrit per llegir-lo al patge, …Us hem fet un resum del que vam fer:

Tots teníem ganes de que vinguessin les festes de Nadal. 

Al col·legi feia uns dies que havíem començat a fer les felicitacions per als pares i a aprendre’ns les cançons, poemes i danses per la petita celebració que fem  quan ve el patge del Reis a recollir les cartes per fer-los-hi arribar.

Els grans  i  petits vam tocat conjuntament una cançó, ells ficaven la veu i nosaltres la música.  Els de cicle inicial van recitar un poema, de cicle mitjà van cantar i ballar. I entre tots van dir força desitjos pel proper any i els van entregar al patge junt amb les cartes.

Totes les actuacions van quedar molt bé  i els pares ens van aplaudir.

Per fer la representació van decorar la classe de cicle superior, vam pintar la pissarra i van guarnir l’arbre.

dscn4899.JPG

         dscn4906.JPG        

No cagues arengades

que són salades,

 caga torrons,

 que són més bons.

I com que durant tot l’any vam treballar força i ens vam portar bé, a les nostres cases van arribar els reis mags amb regals. 

LA CASTANYADA


A  l’escola hem celebrat la castanyada amb tallers de manualitats de tardor. Hem fet grups barrejats d’alumnes de totes les classes i hem anat fent un taller desprès de l’altre.Un taller era el de l’ESQUIROL DE BOSC, on vam fer un esquirol molt divertit amb una pinya.Un altre taller era el de LES ARANYES DIVERTIDES on per fer-les vam utilitzar les casques de les nous.També vam fer el taller dels TOVALLOLERS, amb un detalls de bolets.Finalment el taller d’ESTAMPACIÓ DE FULLES, calorejant amb colors divertits les fulles de la tardor.Tots els treballs van quedar molt bé i els vam exposar a la biblioteca de l’escola perquè els poguessin veure els pares a la tarda.A la tarda, els alumnes de cada classe, vam fer unes actuacions recitant poemes i cantant cançons pròpies de la tardor i la castanyada.    

         dscn4756.JPG          dscn4786.JPG           

            dscn4787.JPG         dscn4760.JPG

Va ser un dia rodó, ens ho vam passar molt bé, als familiars que ens van venir a veure els va agradar i també vam fer un berenar amb els panellets que l’AMPA ens va portar.

            dscn4794.JPG       dscn4802.JPG

Taller de “Slow Food”

El dijous dia 22 de gener, a la tarda vam fer un taller  relacionat amb els hàbits alimentaris i l’alimentació saludable i de qualitat. Slow food vol dir el contrari de Fast food . Són paraules angleses i el seu significat és  Slow food (menjar elaborat, lent) i  Fast food (menjar ràpid, poc elaborat, fregits).

Va venir una noia de l’associació Slow Food de les terres de Lleida i ens va explicar que es dedicaven a promocionar l’artesania alimentària i els productes propis de les nostres terres; també  la defensa del medi i de l’entorn rural i l’educació del gust amb productes ecològics, estacionals i locals.  

Ens van donar un seguit de CONSELLS que creiem importants: 

Dedicar-li més temps al menjar afavoreix un estil d’alimentació que resulta més sa i s’afavoreixen més els aliments .

  • Mastegar més bé els aliments facilita la digestió.
  • Les digestions pausades, són un requisit bàsic per evitar problemes i aprofitar millor els nutrients.
  • Es recomana evitar els aliments modificats genèticament (OMG, transgènics) fins que es conegui el seu impacte sobre la salut i el medi.
  • Consumir més productes frescos, de temporada, i elaborats localment.
  • Evitar els aliments que s’importin de països llunyans.
  • Comprar els productes el més directament possible, evitant el màxim d’intermediaris.
  • Consumir begudes i aliments sans: més aliments frescos i menys aliments processats i additius.
  • Informar-se sobre els additius nutricionals identificats amb la lletra “E” més un número, que donen color i gust artificial als aliments. Llegir les etiquetes, si no proporcionen informació clara i suficient, preguntar.
  • Procurar no consumir carn produïda amb mètodes de cria intensiva.
  • Prendre suplements dietètics només si veritablement es necessita. Escollir que estiguin elaborats amb ingredients naturals en lloc d’imitacions químiques.
  • Rebutjar els productes amb embalatges innecessaris. Escollir que continguin percentatges significatius dels materials reciclats o de fàcil eliminació i/o reciclables.
  • Comprar ampolles i envasos que es puguin tornar a omplir o que siguin retornables.
  • Pensar abans d’anar a comprar el que es necessita i escollir productes sostenibles.
  • Escollir els productes i serveis etiquetats com ecològics i ètics.

            

El món seria

Aquesta és la cançó que vam cantar el dia de la Pau

 [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/m6xPv0kq5bA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

El dia 30 de gener vam celebrar el dia mundial de la Pau i la No Violència. A l'escola ens vam reunir tots al pati al voltant del símbol de la Pau per expressar els nostres desitjos per aquest dia. Després els vam fer enlairar lligats en globus i també els vam deixar penjats en un mural a l'escola.

rollana

  

  mural

Presentació

Benvinguts a tots i totes! els mestres de l’escola de Massalcoreig hem decidit crear un blog per ficar-vos al dia sobre el què fem al col·legi. Esperem que us agradi i ens doneu la vostra opinió.