A 3r experimentem amb els sentits (distingim formes, textures, sabors, sorolls, olors, …), tot valorant la importància de tenir cura dels seus òrgans.
També practiquem amb aliments per descobrir-ne el component essencial: l’aigua.
Alguns dels experiments són:
Juguem amb el gust:
Reconeixerem diferents aliments amb els ulls tapats i només fent servir el sentit del gust. Qui n’endevina més?
Toca, toca, què és?:
Amb els ulls tapats hem de reconèixer diferents objectes. Qui és el que els encerta tots?
L’ombra:
Experimentem amb les ombres observant que el tamany i la posició canvia segons el lloc on està el focus de llum.
Cromatografia: Qui ha fet la taca?
Fem de detectius per endevinar qui ha fet una taca amb el retolador. T’hi atreveixes?
Els aliments contenen aigua?:
Hem fet un experiment per demostrar i comprovar que els aliments contenen aigua. Hem posat enciam, pebrot, carn de xai, mola de pa, api i botifarra negra dins dels tubs d’assaig i els hem tapat. Els hem escalfat i observat què passava dintre. El vidre del tub s’entelava pel vapor i aquest ha fet sortir disparat el tap. Amb les verdures i hortalisses el tap ha arribat més lluny, en tenen molta d’aigua !!!.
Guèiser:
Hem provocat un GUÈISER barrejant sidral, bicarbonat i aigua.
Llaminadures al buit!:
L’experiment consisteix en ficar llaminadures tipus “esponges” o “núvols” al pot i fer el buit.
Què creus que els passa? Quan traiem l’aire aquestes s’inflen i en polsar la vàlvula per permetre l’entrada d’aire les llaminadures tornen a poc a poc a encongir-se.
Retroenllaç: CEIP Mas Clarà » Setmana de la ciència