Distintiu Europeu de Medi Ambient (EMAS)

Ha arribat el moment de recollir els fruits després de mesos de treball, de control de la quantitat de residus que portem a la deixalleria, de fer gràfics dels consums, de procurar sensibilitzar a la comunitat educativa sobre la necessitat de crear hàbits per a la sostenibilitat.

Des del mes de novembre, com ja us hem comunicat en el “Fem escola”, tenim el distintiu europeu de medi ambient “EMAS”. Hem penjat en aquest blog la política ambiental i la declaració ambiental segellada, per l’empresa auditora AENOR, on hi ha un resum dels objectius que ens hem marcat, dels consums energètics i d’aigua, dels residus que generem, del CO2 que generen les nostres excursions amb autocar… A partir dels resultats que ens surten significatius (que surten per sobre del que ens havíem marcat) hem redactat els objectius de millora i altres per aquest curs 2010-11.

La declaració ambiental és un document interessant que fa una radiografia sobre el funcionament d’aquest sistema (l’escola) on hi ha més de 400 persones que generen despeses i residus i on any rere any es podrà veure si aconseguim disminuir aquests residus, rebaixar la despesa energètica, o com a mínim mantenir-la si som més persones  que convivim. Serveixi aquesta declaració ambiental com a declaració d’intencions per aconseguir una escola sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Us adjuntem els documents sobre política ambiental i els objectius que ens hem marcat per aquest curs:

OBJECTIUS

1. Conscienciar  la comunitat educativa i als col.lectius que tenen relació laboral o econòmica amb el centre del seu paper i la seva contribució per poder millorar la Política Ambiental del  centre. Fer pedagogia de l'”Ecosistema escola”.

2. Treballar per aconseguir un ús racional del consum de les matèries primeres i reduir-ne, sempre que sigui possible, el seu consum.

3. Portar una control del consum d’aigua de les instal·lacions i treballar per aconseguir-ne un ús racional i reduir-ne, sempre que sigui possible, el seu consum.

4. Portar una control del consum energètic de les instal·lacions i treballar per aconseguir-ne un ús racional i reduir-ne, sempre   que sigui possible, el seu consum.

5. Aconseguir una millora en els hàbits de consum (consum responsable) entre els alumnes.

6. Fer campanyes per la reducció de les emissions atmosfèriques i aconseguir que els desplaçaments cap a l’escola o des de l’escola siguin amb mitjans no agressius pel medi ambient.

7. Formar part del Programa Escoles Verdes de Catalunya i obtenir així el Distintiu d’Escola Verda.

8. Consolidar el funcionament del Comitè ambiental de centre.

9. Prevenir fenòmens de contaminació del sòl.

10. Prevenció i foment de la correcta gestió dels residus.

[scribd id=55522065 key=key-1rb6eyafiuoc42qinnc9 mode=list]

Quant a b7005248

Bloc de la nostra escola on es pot veure una mostra de les diferents activitats que es porten a terme en l'escola.
Aquest article ha estat publicat en Anglès, Cicle Mitjà, Escola, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *