3r DIA DE COLÒNIES

La músicacolor o forma? La pinturaritme? De quin color pintaries el silenci? Aquestes són algunes de les preguntes que ens van formular el darrer dia de la nostra estada al Camp d’aprenentatge Pau Casals. A través de diferents tallers vam poder comprovar que totes les arts tenen unes mateixes qualitats, unes qualitats però que a vegades se’ns fa difícil distingir-les perquè no hi estem avesats. El cinema, la literatura, la pintura, l’escultura, la música, la dansa o el teatre entre altres pertanyen a aquest món a vegades una mica allunyat del nivell material, però que ens fa aportacions fonamentals al llarg de la nostra vida.

gravacioEn una de les activitats vam preparar una obra visual amb retalls de colors, pintures, aigua i sorra. Escoltant una melodia havíem de decidir quines formes i colors li donàvem, i els altres companys la veien reflectida en una pantalla perquè treballàvem amb un retroprojector. Una altra proposta la vam fer a partir d’imatges i havíem de senyalar quin color ens suggeria i en un altre moment quina emoció. Llavors al final vam haver de relacionar-ho tot, les emocions i els colors i observar si coincidien. Finalment partint de gravats o pintures amb temàtiques molt diverses havíem de buscar una música adient, una música que creàvem nosaltres mateixos a l’ordinador treballant amb seqüències rítmiques i melòdiques.

escoltem pinturaTotes aquestes activitats del camp d’aprenentatge han estat molt profitoses, amb la guia d’uns monitors especialistes molt escaients i ens han ajudat a entendre la música des de diferents perspectives. A més hem pogut conèixer de ben a prop un dels músics catalans més universals, Pau Casals, que amb la seva actitud va ser i ha sigut un exemple per molts dels intèrprets actuals a part d’ensenyar-nos que amb l’esforç es pot aconseguir uns resultats immillorables si un s’ho proposa.
En fi, les colònies s’han acabat, però a tots els que hi hem anat ens quedarà per molt de temps un record ben especial, tant per les activitats com per les estones compartides, perquè el fet de conviure sempre aporta nous aprenentatges. Esperem que puguem transmetre totes aquestes vivències als que ens heu anat seguint des de casa o l’escola, i que tots junts sapiguem viure la música des d’una perspectiva més completa i vital. Perquè tal com va repetir moltes vegades el gran mestre la música és un llenguatge universal i “hauria de ser font de comunicació entre tots els homes”.

Aquest article ha estat publicat en activitats, alumnes, general, sortides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 3r DIA DE COLÒNIES

  1. Gabi diu:

    Divendres els nens van arribar de colònies amb la pluja…cansats, però contents i alegres…amb milers de coses per explicar…amb una il•lusió infinita…amb nous coneixements…i amb el producte d’una feina ben feta a les mans.

    I tinc molt clar que això és possible gràcies a la dedicació del professorat de la nostra escola. Vull agrair-vos això que feu pels nostres fills…el que feu dia a dia però d’una forma especial l’esforç i la valentia d’aquestes colònies que feu…perquè això se surt de la vostra feina, va una miqueta més enllà…és un gest de generositat i una declaració de principis educatius que em fa sentir orgullós de pertànyer a aquesta comunitat educativa.

    Sempre tindreu el nostre reconeixement, el nostre respecte i el nostre recolzament per la vostra feina. Gràcies per tot!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *