UN RECORREGUT PER L’AMAZONIA AMB LA BENITA BRIÀ

BenitaLa setmana passada ens va visitar la pradenca Benita Brià Sañas, que pertany a la Companyia Missionera del Sagrat Cor de Jesús. Durant cinquanta anys ha viscut al Perú, concretament a Santa Maria de Nieva, una població de la selva amazònica. Ella ens va presentar una projecció de fotografies que anava comentant i a través de les quals vam poder veure la vida que porten allà els aguarunes, que són l’ètnia habitual de la zona. Per arribar-hi hi ha actualment un camí que sovint queda tallat pels rius que el travessen i on moltes vegades s’hi encallen els vehicles per la gran quantitat de fang que hi ha.
Santa Maria del Nieva és la capital d’aquest districte de l’Amazonia, el lloc on avui hi ha més serveis, encara que quan ella hi va anar no era així. El riu Nieva s’ajunta en aquesta població amb el Marañón i més endavant, aquest amb l’Ucayali forma l’Amazones, el riu més ample del món, que pot arribar a tenir una amplada de quaranta-vuit quilòmetres en determinats moments de l’any. Va ser destinada allà per a ajudar els indígenes i durant tot aquest temps ha exercit tasques d’infermeria però també educatives i socials.

(Per continuar llegint cliqueu sobre la pàgina 2)

Aquest article ha estat publicat en general. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *