PASSEIG MUSICAL D’HIVERN

A la festa de Nadal d’aquest any hem conegut diferents cultures i diferents maneres de celebrar l’arribada de l’hivern i del nou any. A la sala polivalent del poble, i amb el nom de Passeig musical d’hivern, vam fer un recorregut per diversos països a través de cançons. Quan s’acosten les festes nadalenques hi ha molts llocs del món que es preparen per a celebrar-les: són els països de tradició cristiana. Però a altres indrets no se celebra el Nadal sinó que tenen festes d’hivern molt característiques, la majoria de vegades per donar la benvinguda al nou any.

Vam començar ben a prop, a Catalunya, per seguir cap al Japó i vam continuar cap als Països nòrdics (Dinamarca, Suècia, Finlàndia i Noruega). D’allà ens vam desplaçar a Austràlia, lloc d’on es va oferir un repertori en anglès. Tot seguit vam anar a Andalusia i el Congo, per acabar acostant-nos a França i Argentina.

Són tots països amb llengües diferents i algunes cançons van ser interpretades en l’idioma original. Així vam poder escoltar català, castellà, japonès, finès, lingala i francès.

Des dels més petits, de tres anys, fins als de sisè, tots van fer un gran esforç per aprendre-ho. Algunes de les cançons van estar acompanyades amb instruments pels mateixos alumnes, amb guitarres, teclat o percussions diverses, i també cada curs o cicle va preparar algun complement del vestuari relacionat amb la cançó o el país que li corresponia. I igualment cal senyalar que es van treballar cadascun d’aquests països per cursos o cicles, per conèixer la seva situació en el planisferi, les característiques, els costums i també com celebraven el Nadal o l’hivern. Tot això es va explicar abans de cada cançó, i a part estava complementat amb unes fotografies que es veien projectades.

L’ESPECTACLE EN VÍDEO:

.

En conjunt creiem que ha sigut una bonica experiència per adonar-nos que hi ha moltes diferències culturals al món, que lluny de separar-nos, ens ajuden a enriquir-nos amb les diferents aportacions.

També podeu gaudir de LA LLETRA DE LES CANÇONS DE L’ESPECTACLE al bloc de música de l’escola clicant AQUÍ.

El festival de cançons, música, imatges i so ha acabat amb l’estrena d’un vídeo titulat “AQUEST NADAL… EM DÓNES FORÇA” on s’ha demostrat una vegada més queconstruint i compartint junts, la força és més gran”.A través d’aquest vídeo us desitgem a tots i totes MOLT BON NADAL I MOLTA FORÇA PER AL 2012.

Us recordem que, si voleu, ens podeu fer arribar tots els vostres COMENTARIS. Per nosaltres serà tot un plaer aprofitar aquest espai per compartir noves i emocionant experiències. BONES FESTES!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en festes, poble, professorat, Valors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a PASSEIG MUSICAL D’HIVERN

  1. Aquest video m’ ha agradat molt, sobretot la música. Espero que mai no s’ oblidi!!!! ADÈU I BON NADAL!

  2. judit diu:

    Per als pares i mares que no vam poder assistir a la festa poder veure les fotos i el video és una passada. La cantada de nadales super emocionant. les hores de preparació han donat el seu fruit amb escreix. Super maco i molt emocionant: “gallina de piel”.
    Felicitats a tots i totes.
    Bon Nadal!!!

    Família Farré Boix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *