CANTADA DE NADALES

Com en els darrers anys des de l’Escola Lluçanès hem sortit per cantar nadales pels carrers de Prats el diumenge abans de Nadal. Ens hem trobat al passeig i allà hem fet la primera cantada, que també ha sigut com un petit assaig. Aquesta vegada tots els que hem cantat portàvem un dibuix d’un tió a la jaqueta o anorac. Són uns dibuixos que vam pintar a l’escola i que ens recorden aquesta bonica tradició que tenim a Catalunya i que us animem a mantenir.

Aquest any també s’hi han apuntat una bona colla de pares i mares que amb les seves veus ens han acompanyat en tot el recorregut. Hem anat pels carrers més cèntrics del poble, hem entrat en algun bar i també hem passat pel mercat per acabar a la plaça de l’església, lloc on també s’hi han afegit alguns dels més petitons del centre.

Amb instruments de percussió hem complementat les melodies més conegudes que gent del carrer també corejava. Hem triat un repertori de cançons tradicionals catalanes com La pastora Caterina, El rabadà, L’àngel i els pastors, El desembre congelat, El dimoni escuat, El petit vailet…, un repertori on no hi podia faltar el Fum, fum, fum, nadala recollida a la nostra població a començaments del segle passat i que s’ha popularitzat arreu del món.

Amb els diners recaptats farem una donació a l’associació local de Caritas, perquè amb la nostra aportació, encara que sigui petita, també volem contribuir a aquesta tasca d’ajudar a famílies necessitades de la nostra població.

De cara a l’any vinent animem tots els pares i mares, i també els germans que s’hi vulguin afegir, per tornar a sortir i fer més engrescadores i participatives les festes nadalenques des del nostre centre.

El divendres 16 de desembre, els alumnes de CM de l’Escola van oferir un repertori de nadales al CX Espai i es va obsequiar els assistents amb la imatge d’un tió nadalenc elaborada pels mateixos alumnes i el dimecres 22 de desembre els alumnes de CS van cantar a la residència d’avis. Així doncs, un any més les portes de la nostra Escola es varen obrir al poble i la seva gent. Gràcies a tots per fer-ho possible!

Des d’aquest bloc també volem agraïr la família García Castaño la col·laboració en aquest article aportant les seves fotografies de la cantada de nadales al carrer. Moltes gràcies!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en activitats, festes, poble. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *