FESTA MAJOR A L’ESCOLA: LA TRENCADANSA

Com cada any, quan arriben aquestes dates, a l’escola ens preparem per la festa major.

Des dels més petits, de 3 anys, fins als de sisè, tots els alumnes participen en un taller per conèixer millor la Trencadansa. Per cicles, durant aquesta setmana han vist com es ballava, en viu, amb la participació d’una mestra (la Roser) i el conserge (l’Albert), i a més han après alguns dels passos i moviments, cada curs adaptant-ho al seu nivell.

El resultat ha estat molt satisfactori i hem pogut copsar l’entusiasme que demostren, fent que així els nens i nenes sentin aquesta dansa tan pradenca cada dia més pròpia. A part s’ha treballat amb fitxes, investigant alguns aspectes i remarcant les característiques més importants.

Si voleu gaudir del moment de la ballada de l’Albert i la Roser amb els alumnes d’Educació Infantil aquí en teniu una petita mostra a través d’un vídeo i fotografies.

Us convidem a visitar el bloc de Música de l’Escola on, entre altres coses, també hi podreu trobar informació sobre el significat d’aquesta dansa, les tres parts que la composen, el seus orígens… Per accedir-hi podeu clicar AQUÍ.

Trencadansa from Escola Lluçanès on Vimeo.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en activitats, Lluçanès, poble, professorat, serveis, sortides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a FESTA MAJOR A L’ESCOLA: LA TRENCADANSA

 1. Núria diu:

  Hola a tots/es i bona festa major!
  M’agrada molt veure com des de l’escola es viuen i es treballen les tradicions del poble. Segur que aviat tindrem un bon planter de balladors i balladores de la Trencadansa. Felicitats per aquesta tasca que feu!!!

 2. Anna diu:

  Roser i Albert, cada any balleu més bé!
  Ànims!

 3. Sabartés Vilà diu:

  Que bons balladors sou tots plegats, grans i petits!!!!
  Així entre tots aprenem les nostres tradicions i no es perdran.
  Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *