SORTIDA A ST. MATEU DEL BAGES: LA VEREMA

El dimarts 8 d’octubre els alumnes d’Infantil i CI van anar a             St. Mateu de Bages a veure la Verema.

Vam sortir a les 9 del matí d’Oristà cap a St. Feliu de Sasserra a recollir als alumnes de l’escola de St. Feliu.

El viatge va durar uns 45 minuts fins arribar a Sant Mateu. Van anar en una casa de pagès antiga on es fa la Verema.

Hi havia dues monitores: la Gisela i la Núria. Ens van explicar com es feia el vi. Primer, es recull el raïm tallant-se amb el falçó. Després es posa a la portadora. S’aixafa. El suc es diu MOST. El most es fica dins un gran dipòsit que es diu TINA. Després passa a la bota on es quedarà molt temps. Quan ha passat un temps es posa a les ampolles on  reposarà.

Després de l’explicació, vam anar a aixafar raïm. Va ser molt divertit!! Vam dinar i jugar a la tirolina amb les monitores. Finalment vam tornar a casa molt cansats.

Quant vam tornar tots ens esperaven amb molta il·lusió

La Castanyada de l’escola

El dia 30 d’Octubre, l’escola Llevant es va omplir de “Tardor”. El motiu va ser la castanyada, on molts de vosaltres ens vau acompanyar en tota la tarda de disbauxa. Vam dedicar tot el matí a fer “Els postres de tardor”. A l’hora d’esmorzar ens van visitar unes castanyeres molt simpàtiques, tot i que una miqueta boges. És deien;

Tomàquet Bullit, Moniato Pelat , Pepino Pepiroxo i Poma Rodanxona.

A la tarda vam fer una petita festa on molts de vosaltres i vau participar, i els que no i van ser, ara podreu viure els moments més divertits.

El tastet de “Els postres de tardor” va ser tot un èxit. Els pares van col·laborar i ens van ajudar portant postres fets a casa, i aixi, junt als postres que havíem preparat nosaltres vam poder fer el tastet.  Havia postres de totes maneres, pastís de xocolata amb melmelada de caqui (Carla i Isaac), camagrocs gratinats (Carme, Queralt i Txell), moniato fregit (Roc, Gemma i Violeta), pastis de poma (Neus, Mercè, i Olga), “bombonets” de xocolata amb fruits secs o ametlla ratllada (Imma i Albert), pa amb melmelada de caqui (Imma, Adara, Quim i Biel), un magnífic pastís en forma de carabassa (Martí, Gerard i Rosa), formatge amb codony (Laura, Joana i Toni), i molts més postres exquisits, que si no els em posat recordeu-nos-ho, ja que hi havia tants i tots eren tan bons que no ens en recordem.

Des de l’escola els nens de infantil van fer suc de taronja amb magrana, els de cicle inicial magdalenes de colors, i els de cicle mitja i cicle superior vam fer pastís de carbassa.

Escola Llevant… Amunt tots junts!!!

Som els nens de l’escola Llevant! Hem començat el curs amb molta energia i tenim ganes d’aprendre!!

Aquest any em augmentat molt ara som un total de 27 alumnes!

Estem treballant  el periodisme i agrairíem la vostra ajuda i col·laboració. Us animem a visitar el bloc més sovint, tenim moltes coses per explicar. Ens agradaria que ens poseu algun comentari per saber el que penseu del nou bloc i també si teniu algun dubte sobre alguna cosa ens la podeu comentar. També ajudeu-nos a resoldre preguntes i misteris sobre el periodisme.

Moltes gràcies.

Sortida a l’abocador

El passat dijous dia 3 d’Octubre, els alumnes de CM i CS de St. Feliu i Oristà, vam anar a fer una petita sortida a l’abocador de Manresa, al Parc mediambiental de Bufalvent. Vam apendre un munt de coses, com que abans tiraven les escombraries per un penyasegat, i després es va inventar l’abocador. Els primers abocadors no eren gaire segurs, els lixiviats (el suc de la les escombaries), s’escapaven per sota i contaminaven les aigües subterràneas. De mica en mica l’abocador va anar evolucionant, i ara està fet de uns plàstics, una terra i uns materials que tots junts formen un sistema lolgístic molt complicat. Aixó, però, no vol dir que no  haguem de separar els resdius, perquè la nostra manera de separar els residus és molt important.

Després d’esmorzar, en van ensenyar com funcionava la planta de compostatge. En la planta de compostatge és on es guarda tot el material orgànic, que després d’un llarg procés es converteix en compost. El  que fa que és torni compost són els microorganismes, que treballen sense parar a una temperatura que volta al 50º-70º graus.

Ens ho vam passar molt bé, va ser un dia molt divertit tot i que una mica fastigós. XD

TALLERS A ST. FELIU: “CONSUM, COM SOM?” I “EL COMPOSTADOR”

El dia 26 de setembre, vam anar a fer tellers a St. Feliu. Vam passar un dia molt entretingut i divertit, a més vam apendre un munt de coses. Voleu saber-les? Cliqueu a l’enllaç de aquí sota:

http://blocs.xtec.cat/zergavarresa/2013/10/09/jornada-de-tallers-consum-i-compostatge/

 

Sortida al Pedraforca

El dia 24 de setembre de 2013, els alumnes de CM i CS d’Oristà i St. Feliu, va anar a fer una excurció, molt interessant al Pedraforca. Ens  ho vam pasar molt bé, el temps va ser magnific, el sol va brillar tot el dia. A més les fotos que vam fer ens van quedar molt guays!!! Si voleu saber mes coses cliqueu a l’enllaç que hi ha aqui sota:

http://blocs.xtec.cat/zergavarresa/2013/10/08/sortida-al-pedraforca/

 

Comencem el curs

Hola, que us sembla la nova forma del bloc? Està prou bé, oi?

Per cert, encara no ens hem presentat !  Tot i que ja ens coneixem, aquest any els alumnes de la classe de CM i CS de l’escola Llevant d’Oristà som, per ordre d’edat: la Joana, la Laura, l’Ismael, la Carla, la Neus, el Martí, la Claudia, la Queralt i l’Albert. Tots plegats intentarem gestionar el bloc de l’escola, esperem que us agradi!

A més us animem a visitar el bloc més sovint, ja que procurarem anar actualitzant amb totes les activitats, sortides o coses interessants que anem fent.

Ha! I deixeu-nos comentaris, dient  que us sembla i les noves millores que creieu que podriem fer! =)