Tasques per als alumnes de 5è i de 6è

Benvolgudes famílies,

Els mestres del Cicle Superior de l’escola hem preparat diverses tasques perquè les realitzin els alumnes durant aquest període d’aturada forçosa de les classes.

Les tasques les hem incorporades al Google Drive, en carpetes (unes per als alumnes de 5è i unes altres per als de 6è). I a cada grup, una carpeta per a cada àrea (una per a Matemàtiques, una altra per a Català, etc). Dintre de cada carpeta s’han ficat i/o s’aniran ficant les diferents tasques a realitzar pels alumnes. I aquestes carpetes les compartim amb vosaltres a través dels enllaços anomentats:

“Google Drive de 5è”

“Google Drive de 6è”

Aquests enllaços es troben dintre de la pàgina “Multimèdia” d’aquest bloc. Veure la següent imatge:

D’altra banda, en el menú superior d’aquest bloc s’ha afegit una pàgina per a cada àrea (Matemàtiques, Català, Castellà, etc.). Veure la següent imatge:

En cada una d’aquestes pàgines s’inclouran diversos recursos relacionats amb les àrees respectives. Per exemple: enllaços a pàgines web on els alumnes puguin praticar uns continguts determinats de l’àrea en qüestió.

Per a qualsevol dubte, disposen de les nostres adreces electròniques.

Moltes gràcies i salutacions.

EQUIP DE MESTRES DEL CICLE SUPERIOR

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida a Tarraco (Tarragona)

El passat dimecres 11 de març de 2020, els alumnes de 5è i de 6è van desplaçar-se fins a Tarragona per visitar els llocs de la ciutat on hi ha restes romanes.

Els romans van anomenar a aquesta ciutat: Tarraco (en la imatge anterior hi ha una maqueta de Tarraco). Va ser una ciutat molt important en aquell temps, per als romans. De fet, va ser la capital d’Hispania Citerior (una de les dues províncies romanes de la Península Ibèrica).

L’itinerari (veure més avall el mapa) va començar amb la visita a les restes de l’aqüeducte romà que hi ha als afores de la ciutat, conegut com a “Pont del diable”. Posteriorment es van visitar els següents llocs: les muralles, la catedral (edifi posterior a l’època dels romans, però on es creu que hi havia el temple romà), el fòrum provincial, el circ i l’amfiteatre. Per manca de temps, no es van poder visitar dos llocs més (els quals formaven part de l’itinerari previst): el fòrum local i el teatre.

Per veure les fotos d’aquesta sortida, cal entrar en la pàgina “Multimèdia” d’aquest bloc.

Publicat dins de General, Medi social | Deixa un comentari

Taller de fotografia

El passat dimarts 25 de febrer, el grup de 6è va participar en un taller de fotografia. Dos dies més tard (el dijous 27), va ser el torn del grup de 5è.

Aquest taller es tracta d’una de les activitats oferides pel PAME.

La Mireia Comas Franch (fotoperiodista) va ser l’encarregada de portar a terme el taller.

Va consistir en tres parts:

La primera va ser una introducció teòrica a la fotografia, desenvolupada en l’aula de sisè.

La segona va ser baixar al pati i, en grups, fer-se fotografies mirant d’expressar les emocions que els havia tocat expressar.

I la tercera va consistir en analitzar, ja en l’aula de sisè de nou, les fotografies fetes en la segona part del taller.

Per veure fotos d’aquest taller, cal entrar en la pàgina “Multimèdia” d’aquest bloc.

Publicat dins de General, Informàtica | Deixa un comentari

Els Ibers

A Coneixement del Medi de 6è, després d’estudiar la Prehistòria, hem començat a estudiar la primera etapa de la Història: l’Edat Antiga.

A l’Edat Antiga hem d’estudiar els Ibers, els Grecs i els Romans, per aquest ordre. Avui hem començat amb els Ibers.

Els alumnes han fet una recerca d’informació, a partir d’un guió amb una sèrie de preguntes, visionant el següent vídeo: Vídeo sobre els Ibers

Per ampliar l’estudi sobre els Ibers, es recomana visitar, entre altres pàgines web, les següents:

Ruta dels Ibers

Museu d’Història de Catalunya: els Ibers

Publicat dins de Medi social | Deixa un comentari

Espais d’aprenentage dels Grans

Els alumnes de 4t, 5è i 6è conformen el Grup dels Grans dels Espais d’aprenentatge. Els dijous a la tarda es distribueixen, barrejats, en diferents Espais d’aprenentatge (el de Matemàtiques, el d’Ed. Física, el de Llengües, etc).

Aquests Espais giren actualment al voltant d’un mateix tema: els refugiats.

El llibre “La bala de vidre de l’Idris” és la història d’uns refugiats i és el punt de partida dels nostres Espais d’aprenentatge.

S’ha creat un bloc específic per als Espais d’aprenentatge de tota l’escola. S’hi pot accedir des de la secció dels blocs que hi ha en la pàgina web de l’escola.

En el bloc dels Espais d’aprenentatge hi ha un apartat “Multimèdia”. Aquí es troben els enllaços a les fotos i vídeos dels alumnes participant en els Espais d’aprenentatge.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els nombres decimals

A Matemàtiques estem estudiant els nombres decimals.

El primer vídeo que apareix en el següent enllaç, els explica molt bé: Els nombres decimals

Publicat dins de Matemàtiques | Deixa un comentari

Estudiant l’Univers

Avui, a la classe de Medi Social, hem estudiat com es va formar l’Univers i com és la Via Làctia, (la galàxia a la qual pertany el nostre Sistema Solar).

La següent pàgina web ens dóna molta informació sobre l’Univers: L’Univers

Publicat dins de Medi social | Deixa un comentari

5è i 6è: Inici curs 19-20

Benvolgudes famílies,

Fa uns dies que hem començat un nou curs a l’escola. Serà un any amb canvis, sobretot per als nens i nenes de 5è.

Podeu estar al cas d’allò que fem dia a dia a la classe utilitzant la pàgina web de l’escola i aquest bloc de Cicle Superior.

Per posar-vos en contacte amb els tutors de Cicle Superior, podeu fer servir les següents adreces electròniques:

  • 5è (Elena Leal): eleal2@xtec.cat
  • 6è (Núria Altet): naltet@xtec.cat

Salutacions i bon inici de curs per a tothom!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Escolta’m

Durant aquest curs, els alumnes de tota l’escola han participat en l’Escolta’m, que és un moment perquè ells parlin, en petits grups i en un espai específic, de tot allò que els preocupa.

Hem fet un petit recull i dibuixos de què és l’Escolta’m per a ells. I aquest és el resultat…

 

Publicat dins de Valors | Deixa un comentari

5è: “Talamanca style”

Benvolgudes famílies:

Us penjo un petit vídeo creat amb el material audiovisual que també he posat a la vostra disposició. Aquest pot ser un exemple per crear els vídeos dels tallers de cuina que vam realitzar al final del segon trimestre a la classe i al restaurant “El Cultural” de Terrassa. Recordeu que tot estarà penjat a l’apartat “Multimèdia” d’aquest bloc.

Espero que us agradi.

Salutacions.

Daniel

Publicat dins de General | Comentaris tancats a 5è: “Talamanca style”