“Torms News”

Els alumnes de 6è de l’escola han sortit al diari: “Torms News”
Voleu escoltar com toquen la flauta dolça?
Doncs…cliqueu a continuació!

Aquí podem escoltar a la Tània i al Joan..

Click to play this Smilebox newsletter
Create your own newsletter - Powered by Smilebox
Customize a free newsletter

A continuació podem escoltar a la Margarida i al Pau…

Click to play this Smilebox newsletter
Create your own newsletter - Powered by Smilebox
Newsletter made with Smilebox

Excursió marinera

El dia 29 de maig, vam anar d’excursió a la platja, concretament a Cambrils.

Els monitors de La Marinada ens van  rebre al matí i vam començar amb un tomb pel port. En aquesta passejada ens van ensenyar diversos tipus d’embarcacions (de pesca, esportives,…), ens van explicar tècniques de pesca,…

A mig matí ens vam embarcar i durant una hora vam poder gaudir d’un petit viatge en vaixell per la costa de Cambrils, durant el qual els monitors van continuar explicant les particularitats de l’ofici mariner.

En arribar al port, vam continuar una passejada per Cambrils i vam poder veure un petit criador de marisc i algunes peixateries.

Finalment, després de dinar, ens van mostrar els diferents tresors que es poden amagar a la platja de Cambrils i en vam fer una “intensa” recerca.

Tot va ser molt interessant i divertit. No volíem tornar!!!

Click to play this Smilebox slideshow

 

CIÈNCIA AL CARRER

El  passat dia 25 de maig, la nostra escola va participar en la 7ª Jornada de la Ciència al Carrer de Lleida. Des de les 4 fins les 8 de la tarda, tots els nens i nenes de l’escola van estar fent demostracions d’algunes de les experiències que durant el curs hem anat treballant a l’àrea de coneixement del medi natural i que ja heu pogut anar veient en els articles del nostre bloc.

A més a més els nostres alumnes van poder gaudir de les experiències que van aportar les altres escoles i instituts participants.

Va ser una tarda molt intensa d’emocions, aprenentatge i gaudi amb la CIÈNCIA.

A continuació en podeu veure una petita mostra…


Click to play this Smilebox scrapbook

 

PREMI LITERARI

Aquest curs hem participat en el XXIII Premi literari de les Garrigues juntament amb la resta d’escoles de la comarca. Hi havia 5 categories (la 1ª per a infants de c. mitjà, la 2ª per als de c. superior i la 3ª,4ª i 5ª per als de l’Institut).

El passat dia 12 de maig, va tenir lloc el lliurament d’aquest premi literari i, la nostra estimada Tània va rebre el primer premi de la seva categoria (entre 99 obres presentades de la 2ª categoria).

Tots els i les mestres, companys i companyes et volem felicitar des d’aquest espai.

ENHORABONA!!!!!!!!!!!!!!!

La Tània i la resta de companys guardonats amb les autoritats presents a l'acte.

ELS TORMS

La setmana del 8 al 12 d’abril, els alumnes de l’escola Joan Benet i Petit vam començar a investigar sobre el poble. Vam descobrir un munt de coses que ens van sorprendre i, d’altres que ja sabíem.

Voleu fer una ullada del que vam fer durant aquesta setmana?


Click to play this Smilebox slideshow

 

TALLER DE CUINA

Els nens i nenes de l’escola Joan Benet i Petit hem portat esmorzar cada dimecres. Hem treballat, principalment, les receptes de cuina i ens ha agradat força.

Primer, a casa elaboram el menjar i escrivíem la recepta.

Després la portàvem a l’escola on l’explicàvem als companys.

A continuació… a repartir l’esmorzar.

Què bons que estaven tots els menjar dels nens i nens; i el de les mestres també estava molt bo!

Això és per fer-vos la boca aigua!


Click to play this Smilebox slideshow

 

LES FLORS S’ACOLOREIXEN?

Els alumnes de Cicle Mitjà ens vam preguntar si les flors es podrien acolorir (sense pintar nosaltres els pètals, això era trampa!).

Per a saber si es poden acolorir vam portar a classe diferents flors amb arrel ja que si no en tenien seria impossible absorbir l’aigua amb colorant. Els hi vam netejar la terra de les arrels i les vam posar en pots on hi havia aigua amb unes gotes de colorant alimentari de diferents colors.

Com que l’aigua (tintada) puja fins els pètals de la flor, aquestes prenen el color del colorant (la majoria eren blaves).

Observeu quines flors ens vam quedar (hi havia una flor amb taques grogues però com que no s’aprecia el color a la foto no l’hem posada):


Click to play this Smilebox slideshow

XERRADA MEDIAMBIENTAL

El dia 8 d’abril ens van visitar uns agents rurals. Ens van explicar sobre la seva feina i, entre altres coses, la fauna pròpia de les Garrigues. Vam prendre apunts del que deien ja que ho vam aprofitar pel projecte que fèiem durant aquesta setmana sobre els Torms.

Click to play this Smilebox slideshow

 

PINTURA RUPESTRE

Els alumnes de Cicle Mitjà hem portat flors a classe per fer pintura amb els colors dels pètals. Ens ho hem passat molt bé xafant els pètals i barrejant-los amb aigua! Però el què més ens ha agradat és el moment de sucar el pinzell a dins la barreja i fer un dibuix amb els diferents colors que hem obtingut.

Val a dir que els colors no coincidien amb els pètals que xafàvem.

Mireu, mireu!

Click to play this Smilebox slideshow