SANT JORDI

Els alumnes de CI vem celebrar St. Jordi.

Al matí vem fer un esmorzar català. Les mestres ens van donar una llesca de pa i nosaltres si volíem hi afegíem el tomàquet. Després ens van donar a triar per menjar un tros de fuet de porc o un altre de fuet de gall d’indi. Estava boníssim!

Després del pati ens ho vem passar molt bé! Ens vem repartir les quatre classes en set grups i les mestres ens van explicar diferents contes! Vem veure titelles, vem escoltar contes musicals i en anglès, va ser molt divertit.

A la tarda, ens vem reunir amb els altres alumnes de primària al gimnàs on ens van entregar els premis pels escrits que havíem realitzar durant la setmana. Als guanyadors de cada classe els hi regalaven un llibre. Durant la tarda vem veure també diferents activitats que van fer els alumnes més grans amb l’ajuda de la mestra d’ed. física.

Abans de marxar cap a casa, ens vem endur les roses que havíem fet a l’escola. Estan fetes amb oueres i pinces d’estendre la roba. Són molt originals!

SORTIDA AL PARK GÜELL

Aquest trimestre els nens i nenes de CI hem anat d’excursió a Barcelona.
Vem passar el dia al Park Güell, però abans d’arribar-hi l’autocar ens va portar a veure la Sagrada Família, la casa Batlló i la Pedrera. Feia molts dies que a l’escola treballàvem els diferents edificis que va construir en Gaudí i ens va fer molta il·lusió poder fer una petita ruta amb l’autocar.
Un cop vem arribar al Park Güell vem trobar-nos els monitors i vem anar a un racó per esmorzar. Com que tots els nens i nenes junts érem molta colla, els monitors ens van separar en petits grups. Va ser molt divertit perquè ens van pintar la cara amb diferents colors per saber en quin grup ens havia tocat!
Quan vem començar a caminar ens vem quedar tots meravellats amb l’arquitectura del parc. Era tot molt bonic i podies trobar detalls a tot arreu on miressis. A la Sala Hipòstila ens van explicar que els cercles que hi havia al sostre eren en realitat quatre sols. Un per cada estació de l’any. També ens van ensenyar que en un camí que estava sota un porxo hi havia una estàtua d‘una bugadera.
Una de les coses que més ens va agradar va ser comprovar que en Gaudí ho omplia tot de trencadís.
Quan vem acabar de visitar el parc vem anar a un lloc per poder dinar tots junts. Allà ens vem reunir amb tots els nostres amics i quan vem acabar de menjar els monitors ens van explicar una altra activitat. Ens van donar una cartolina i papers de tots colors. I hi vem poder dibuixar el que nosaltres vem voler… Això si, fent servir la tècnica del trencadís.
Va ser un dia molt divertit i ens va agradar moltíssim!

ELS CAMINS DE L’AIGUA

El dia 17 de novembre els alumnes de 1r van anar al Parc Ambiental de Gualba. Els nenes i nenes de les classes “Coales” i “Papallones” (també els acompanyants,) van gaudir del contacte amb la natura dins un ambient de tardor.

Caminant, saltant i jugant, van adquirir coneixements i experiències relacionades amb el cicle de l’aigua: els seu estats gasós, líquid i sòlid; l’acció de l’aigua sobre el paisatge; la importància d’aquesta en la vida; la necessitat de la seva preservació.

Aquest clima festiu també va afavorir la bona convivència entre els alunmnes i la relació mestre-alumne.

SORTIDA A LA FAGEDA

El dia 17 de novembre vam anar a la Fageda d’en Jordà. Un cop esmorzats, vam visitar la granja de vaques, primer les prenyades, després les lleteres i al final els vedellets. També vam veure la sala de munyir i la fàbrica de iogurt per fora. Ens en van regalar un: Gairebé tots triàrem el de xocolata!!!   Mmmm qué bo!!!!

Més tard, vam agafar l’autocar , que ens va portar a un descampat on vam menjar i jugar. Un grup va anar a passejar pel bosc, on vam trobar moltes pedres volcàniques, un altre va jugar a futbol o a d’altres coses.

Una mica abans de marxar, vam fer una passejada per la fageda,que estava en el pic de la tardor, allà vam tocar les fulles i vam viure un moment màgic fent-les volar:  Semblàvem criatures fantàstiques en un bosc encantat!!!

Al final vam marxar una altra vegada a l’escola. Vam passar un dia divertit i interessant!!!

CONCERT DE NADAL de 2n

Els alumnes de 2n van cantar: “SIS MIL MILIONS DE PERSONES” (Adaptació d’una marxa popular nord-americana feta per Toni Giménez)

Tots tenim el desig i l’esperança que algun dia s’acabaran les guerres arreu del món. Ningú no les vol.
Tots sabem que l’amistat i l’amor són com el sol que ens escalfa.
Si ens ajudem, si cuidem la natura, si ens donem la mà, qualsevol obstacle es pot superar. L’amor és en camí.

CONCERT DE NADAL de 1r

Els nens i nenes de 1r VAN cantar: ” EL FANALET” (Cançó d’autor: Joan Barri)

El fanalet és petit, la seva llum sembla insignificant, però s’obre camí en la foscor.

La cançó pot ser tímida, però allunya la por.

Per falta d’autorització per mostrar imatges d’un alumne del grup 1r B, no us podem oferir el video.

ENGLISH SHOW

Els alumnes del cicle inicial ens han preparat un recull de cançons i unes breus historietes, en anglès, OF COURSE!!, que han representat davant un públic extraordinari: els alumnes més petits!! i els més grans!! de l’escola.

THANK YOU !!!