Tret de sortida al Carnaval Escolar 2015

Amb l’inici dels tallers de disfresses, l’AMPA ha donat el tret de sortida a les activitats del Carnaval Escolar 2015.

Enguany toca anar de fruites, de ben segur que com sempre, no haurà plogut a gust de tothom, però, allò més important és que per 32è any consecutiu, el Carnaval és present a la nostra escola.

Evidentment, l’actuació més lluïda és la Rua de Carnaval, però el carnaval escolar és molt més. Treballs a les classes d’expressió oral, escrita i plàstica. Treball a classe  del sentit de pertinència a una comunitat, concretament la nostra escola….

Si la canalla se sent seva l’escola treballa per millorar-la, la qual cosa repercuteix en la seva millora personal, concretament, en el seu rendiment acadèmic.

Sí, és molt important que la canalla senti seva l’escola, aleshores, des de l’escola s’hi està treballant molt. El carnaval escolar comporta un ventall d’activitats que ajuden a despertar aquest sentit de pertinença i estima. I, al carnaval escolar,  l’actitud de les famílies té un paper improtantíssim.

Veure que els pares i les mares compartint els mateixos espais que ells i elles, podem ben assegurar, que contribueix a que  la canalla senti l’escola com a seva.  Veure treballar pares i mares plegats en serveix per parlar de treball col·laboratiu, de treball desinteressat -podríem no fer-ho, no és obligatori-, d’altruïsme -no tothom té la sort de poder venir a fer la disfressa i se li fa-…

Possiblement quan es va parlar de Carnaval, el primer que va venir al cap va ser: de què tocarà enguany? si agradarà o no agradarà… tot un reguitzell de superficialitats com les que acabo d’esmentar.

El Carnaval Escolar, tal i com hem comentat anteriorment, té raons més profundes i són aquestes les que ens han d’animar a continuar, i a dir amb orgull: Quin Carnaval! Quina escola!

 

 

This entry was posted in 2014-15, Carnaval, Notícies on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *