Dia Internacional del peix viatger

peixViatgerLes Terres de l’Ebre estan dins un projecte europeu que pretén repoblar el riu amb espècies de peixos autòctons.

Divendres 23 de maig, dins aquest projecte, se celebra a Flix el Dia internacional del peix viatger.

Des de Flix, el Grup de Natura Freixe i la Direcció de Pesca i Afers Marítims del DARPAM de la Generalitat de Catalunya han organitzat una activitat educativa, juntament amb l’Escola Enric Grau i Fontseré de Flix per tal de conscienciar l’alumnat de la importància de la connectivitat dels rius i la necessitat dels passos de peixos per complir amb les seves migracions.

Programa d’actes.

Pel matí s’iniciaran els actes a P3 i P4 amb el visionat d’un vídeo commemoratiu, l’explicació d’un conte al·lusiu i la realització d’un taller de pintat peixos a càrrec de personal de la Reserva Natural de Sebes.

L’acte central es durà a terme el proper divendres de 3 de la tarda a 2 quarts de 5 de la tarda, adreçat únicament a l’alumnat de P5 i Primària.

Aquest alumnat haurà d’estar a les 3 de la tarda a la Plaça l’Església, des d’allí, P5 anirà cap al Passeig de l’Ebre on es desenvoluparà un taller de pintura de peixos i confecció d’una pancarta reivindicativa de la necessitat de retornar la vida al nostre riu. Entretant, l’alumnat de Primària assistirà a Ca Don Ventura a la xerrada de presentació de la diada. Tot seguit, aquest alumnat, també baixarà cap al passeig per tal de participar en els tallers.

Pel vols de les 4 de la tarda, tot l’alumnat es desplaçarà a l’altra vora de riu per tal d’alliberar anguiles. En el desplaçament l’acompanyament dels i de les mestres vindrà reforçat per personal de la Reserva Natural de Sebes.

Finalment caldrà recollir la canalla a 2 quarts de 5 de la tarda al passeig de l’Ebre.

_______________________________________________________________________________

Recordatori
Caldrà dur la canalla a les 3 de la tarda a la Plaça de l’Església i recollir-la al Passeig de l’Ebre a 2 quarts de 5 de la tarda.

________________________________________________________________________________

[youtube]http://youtu.be/5X34M3_sG8U[/youtube]

Organitzen:
Grup Natura Freixe.
Direcció de Pesca i Afers Marítims del DARPAM de la Generalitat de Catalunya
Reserva Natural de Sebes de Flix.

Col·labora:
Ajuntament de Flix.
AMPA Escola E. Grau Fontseré i Escola Bressol Pam i toc de Flix.

Participa:
Escola Enric Grau Fontseré de Flix.

This entry was posted in 2013-14, Notícies on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

2 thoughts on “Dia Internacional del peix viatger

  1. Pingback: Dia Internacional del peix viatger II | Escola Enric Grau Fontseré de Flix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *