Dijous 9 de maig Vaga General d’Ensenyament

Comunicat comú AMPA-CLAUSTRE DE MESTRES

Benvolgudes famílies,

Per al proper dijous 9 de maig s’ha convocat una jornada de vaga general a l’ensenyament públic a Catalunya i a tot l’Estat espanyol, en defensa d’un ensenyament públic greument amenaçat per la política sistemàtica de retallades dels governs central i autonòmic.

En l’actual context de liquidació dels serveis públics i de pèrdua progressiva de drets socials bàsics, el ministre Wert ha presentat un projecte de llei, la LOMCE, que aviat entrarà al Parlament Espanyol i que suposa un atac sense precedents al sistema d’ensenyament públic i a les llibertats democràtiques.

Es tracta d’una llei que proposa un model d’escola antidemocràtica, amb un tipus de direcció jeràrquica i gerencial que restringeix la participació de la comunitat educativa (el Consell Escolar passa a ser només consultiu). Una llei retrògrada, memorística i segregadora que, a més, a casa nostra suposa un atac directe a la immersió lingüística.

No podem permetre que es dediquin diners públics a rescatar els bancs i que, en canvi, es redueixi significativament la inversió en la formació i l’educació del jovent i els infants.

Per tot plegat i  malgrat les dificultats personals i familiars per conciliar un dia a casa, L’AMPA  anima  deixar les aules buides el dia 9  i no dur la canalla a l’escola en senyal de protesta.

Demà dijous dia 9, queden anul·lades totes les activitats extraescolars  gestionades per l’AMPA i només es faran serveis mínims d’acollida matinal i servei de menjador.

Junta de l’AMPA de l’Escola Enric Grau Fontseré de Flix

L’èxit d’una vaga a ensenyament rau en la quantitat d’alumnes que deixen d’assistir a les classes i, aquest cop, les AMPES s’han mobilitzat per tal que l’èxit de la vaga sigui un èxit de  les famílies.

Tot i també estar cridats els mestres i les mestres, només una mestra del claustre secundarà la vaga. Si les famílies teniu clar que ja n’hi ha prou i secundeu la vaga, aquesta, serà un èxit sense necessitat que els mestres i les mestres hagin de sumar un altre cop a final de mes  descomptes per vaga a les retallades que portem arrossegant des de fa anys.

Per tot plegat el claustre de mestres de l’escola  dóna tot el seu suport a la convocatòria de vaga de l’AMPA i, respectant la decisió de totes les famílies que no portin la canalla a classe, a les aules no s’avançarà temari.

Claustre de Mestres de l’Escola Enric Grau Fontseré

 

This entry was posted in 2012-13, AMPA, Notícies on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *