Patijoc 2012

El Pla Català d’Esport a l’Escola és un projecte que preveu una trobada comarcal de primària entre totes les escoles que hi participen. A la nostra comarca el nom que rep la trobada comarcal de primària s’anomena PATIJOC i aquest any va arribar a la 5ena edició celebrant-se a la nostra població el divendres 4 de maig i acollint un total de 245 alumnes.

La Trobada del Patijoc està organitzada pels Coordinadors del Pla Català de l’Esport  a l’Escola de cada centre i pel Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre.

És una jornada adreçada als alumnes de cicle mitjà i consisteix amb una ronda de 21 jocs populars i tradicionals de pati. Així doncs, ens podem trobar jocs més coneguts per nosaltres com les bitlles, el mocador, saltar la corda, el cementiri…  o altres que no ho són tant com el bèlit, el borinot o la pilota caçadora.

La trobada va durar tot el dia i es va dividir en dues parts: al matí es realitzen els primers jocs, es fa una parada per dinar i després es reprèn el Patijoc per acabar els jocs que resten. La segona part consisteix amb un fi de festa amb diferents balls que es porten preparats des de les escoles, com per exemple la cançó “Em moc, m’agrada l’esport” del Club Súper 3.

A Flix el lloc escollit per fer el Patijoc va ser el camp de futbol La Ventonella. Des d’aquí volem donar les gràcies a l’Ajuntament de Flix i a la Joventut Esportiva de Flix per la seva col·laboració durant la jornada i també als Instituts de Flix, Móra d’Ebre i del Santa Teresa per cedir-nos un alumnes que s’encarreguen de fer de monitors a cada joc i que fan que la jornada surti del tot rodona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *