Vuitè dimecres groc. No a les retallades.

Aplicació de les noves mesures:

1.- A partir del 30 d’abril de 2012: Els nomenaments dels substituts es produirà únicament quan hagin transcorregut 10 dies lectius (14 naturals) des de la situació que dóna origen al nomenament.
2.- Augmenta 1h de la jornada lectiva del professorat a partir del proper curs: La jornada lectiva a Primària passa de 24 a 25 hores, com a mínim, i la de Secundària passa de 19 a 20, com a mínim.
Aquest augment implica una amortització estimada pel Departament de 1.100 llocs de treball a Primària i 1.000 a la Secundària.
3.- Increment del 20% de les ràtios d’alumnes per aula a tots els nivells educatius.
S’aplicarà en funció de determinats criteris que encara s’han de regular i afectarà al primer curs de l’etapa educativa en qüestió:

  • A Infantil i primària:  de 25 fins a 30 alumnes
  • A l’ESO: de 30 fins a 36 alumnes
  • Al Batxillerat: de 35 fins a 42 alumnes
  • A la Formació Professional: de 30 fins a 36 Alumnes

4.- No implantació dels cicles formatius de GM i GS
5.- Opcionalitat del Batxillerat. La Generalitat mantindrà la doble opcionalitat al Batxillerat i, per tant, no aplicarà la derogació de l’obligatorietat d’oferir, com a mínim, dues modalitats de Batxillerat.

 

Altres escoles de la comarca:

Altres:

Altres informacions:

“El discurs oficial, tant a Catalunya com a l’Estat Espanyol és el mateix, no hi ha alternativa. Ens veiem obligats a fer retallades. Un discurs secundat pels mitjans de comunicació i que silencia les alternatives a les retallades.

Però és veritat? L’única alternativa són les retallades?

Us anem a exposar una sèrie de propostes de diferents sindicats, professors universitaris, inspectors d’hisenda i col·lectius crítics amb les retallades que hi ofereixen alternatives. Són propostes que permetrien mantenir o guanyar la inversió social sense augment del dèficit públic. Mesures que en altres estats s’estan aplicant.

EL FRAU FISCAL A CATALUNYA I L’ESTAT.

  • Catalunya i l’estat tenen un nivell de frau fiscal molt més alt que Europa. Un 10% més del total de la riquesa del país no està regulada per l’estat, i queda fora dels impostos. Si Catalunya normalitzés el frau fiscal, si el perseguira fins situar-lo al nivell europeu (res impossible d’assolir), podria recaptar fins a 7.000 milions d’€, una quantitat que si comparem amb les retallades a educació i als serveis públics és molt superior.
  • A l’estat espanyol es podrien ingressar quasi 40.000 milions d’€ reduint el frau fiscal al nivell europeu.

Per llegir-ne més:

http://perleducaciopublica.blogspot.com.es/

This entry was posted in No a les retallades on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *