Proposta de lectures per Nadal

El meu primer cotxe era vermell

Schössow, Peter. Ed. Joventut, 2011.

L’obra guanyadora del Premi Llibreter 2011 en la categoria d’Àlbum il·lustrat. Ens narra l’aventura de dos germans conduint un cotxe de pedals que els ha regalat el seu avi. Relat d’humor que, tot i que pugui semblar un manual de circulació, en realitat és una dolça història familiar.


Imatges del llibre : http://www.editorialjuventud.es/3811.html

A l’altra banda del foc. Mur, Laura. Il·lustracions de Rosa Avante.

Text de Contraportada

Aquesta aventura comença un dia de finals de juny quan el senyor Ramon arriba cansat a casa seua. El seu nét, el Martí, arriba una mica més tard. Vol que l’acompanye a la plaça a veure com encenen la foguera de Sant Joan, però ell no en té ganes i no para de donar-li excuses per no anar-hi. Al Martí li fan por els petards i no s’atreveix a anar-hi sol i en veure que tots els de casa estan ocupats i que no el pot acompanyar ningú més, el Ramon decideix anar-hi amb el seu nét. Quan arriben a la plaça i encenen la foguera, el Martí desapareix, i el iaio Ramon n’inicia la recerca ajudat per un personatge molt especial.

La princesa malalta. Bernal i Rubio, il·lustració de Rebeca Luciani.

Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2011. Col·lecció Onada de Dones. Premi Crítica d’Or literatura infantil, 2011.

Conte tradicional dels Andes d’Amèrica que explica com l’amistat entre dues noies permet superar totes les dificultats.

El ladrón de palabras. Minne, Nathalie. Editorial Luis Vives, 2011.

El valor de les paraules per a comunicar-se amb el món.

Quien teme al cuento feroz? (Pop-up)

Qui té por del conte feroç?

Child, Lauren. Editorial Serres,2010.

Resumen

A Olmo le encantan los cuentos, pero eso no impide que los llene de comida, les haga garabatos y recorte alguna de sus páginas. Cuando una noche cae dentro de su libro de cuentos favoritos, descubre que algunos personajes están bastante furiosos con él. La Reina está enfadada porque le ha pintado un bigote, ha recortado al Príncipe Azul, los protagonistas del cuento de la Cenicienta están al revés… Todos estos personajes, hartos de que Olmo estropee sus historias, deciden darle una lección. Si quieres vivir un montón de situaciones divertidas y disparatadas, acompaña a Olmo y sumérgete junto a él en este libro en tres dimensiones lleno de desplegables y sorpresas.

Fitxa del llibre amb fotos

http://sol-e.com/motor.php?id_seccion=2&subsec=31&id_libro=4151&desdefamilias=1&notc=1

Leo, el camaleó daltònic. Losantos, Jordi.

Premi El Vaixell de Vapor. Ed. Cruïlla 2011.

Història sobre l’amistat i les maneres de veure el món.

La guía fantàstica. Sennell, Joles. ED Animallibres

La guía Fantástica. Sennell, Joles. Ed. Anaya Infantil.

Este libro cuenta la historia del dueño de una vieja librería que regala a un joven un libro que se transforma según la imaginación del lector. Para muchos, solo será una obra de páginas en blanco. Para otros, aunque por un tiempo limitado, se convertirá en un maravilloso relato, en el que seres fantásticos y mundos imaginarios mostrarán lo que de genial o de absurdo puede haber en la vida humana.

(Noves edicions per als nois i noies de 9 a 12 anys, també ediccó e-book per a adults I una aplicació:

http://www.edu365.cat/primaria/muds/catala/lectures/guia/index.htm

 El llibre desl éssers fantàtics de Catalunya. Alforcea, Albert. Ed. Barcanova, 2010.

Resum: Saps què és un empassaglans tromput? I una fadallona? Saps que a la Vall d’Aran hi va viure un cabritol? Coneixes el secret de les perles vermelles? Tens idea de qui és el cluricaun de la fageda d’en Jordà? Estàs al corrent que hi ha uns espàrrecs amb cames que es passegen pels boscos? Quants éssers fantàstics que ens envolten! Als boscos, a les muntanyes, al mar, sota terra… Sirenes, follets, nimfes, boroborinots, torrafaves, trasgolicrancs, gargolirots, sanguinyoles, trols, talpots i molts més éssers fantàstics t’esperen en aquet llibre. Descobreix-los! Són únics!

 COL·LECCIÓ ALES DE PAPER

Editorial Lynx

Llibres per a totes les edats i amb dues mirades a la natura; des de la imaginació i des de la ciència. Després del conte hi ha un apartat de coneixements.

-Els tresors del bosc. Martí, P.

Per aprendre des de la imaginació i des de la ciència. Després del conte hi ha un apartat de coneixements sobre les balenes.

-La Pucu no vol ser eruga. Motis, A.

La Pucu és una eruga que pensa que tots els animals del bosc són millors que ella…
Secció de coneixements sobre les erugues i les papallones.

-Altres llibres que us recomanem són:

– Las maletas encantadas. Gisbert, Joan Manuel. Editorial Narval. (Edat:+9 anys)

La musaraya ha trobat una misteriosa maleta al bosc i tots els animals es pregunten què hi ha al seu interior. Quan l’obrin descobriran que tots hi veuen coses diferents però totes sorprenents i fascinants. Un home desconegut els ajudara a entendre el misteri. Una faula moderna de màgia sobre la solidaritat, l’amistat i el poder de la imaginació.

– Antònia Purpurina. Espluga, Maria. Editorial: Barcanova. (Edat:+8 anys)

L’Antònia Purpurina té set anys i mai ha anat a l’escola. Mitjançant un text líric que fusiona el realisme I la fantasia I poderoses il·lustracions aquesta novel·la relata el seu anhelat primer dia d’escola. Una preciosa i valenta historia sobre l’acceptació de la diferencia, l’amor i l’amistat que traspua sensibilitat a cada pàgina. 9è Premi Barcanova de Literatura Infantil.

–   La gran matança dels hàmsters. Davies, Kati. Editorial: Gruïlla. (Edat: +8 anys)

Sinopsis
L’Anna i el seu germà, en Tom, no paren de dir que volen un animal de companyia. I es fan tan pesats que, al final, la mare els compra un parell d’hàmsters. Però l’alegria els dura poc perquè un bon dia se’ls troben més morts que vius. Llavors comencen una investigació com les de debò, amb lupa, pistes i sospitosos, per aclarir què ha passat. Una novel·la en clau detectivesca amb misteri, intriga i molt sentit de l’humor que els lectors no podran abandonar fins arribar al final.

 –  Un mal pas. O’connor, Barbara. Editorial: Macmillan. (Edad: +9 anys).

La Georgina no es pot creure el que li està passant. El pare els ha abandonat, s’ha quedat sense casa i viu en un cotxe amb la seva mare. La desesperació la porta a idear un pla: segrestar un gos per aconseguir cobrar la recompensa. Una novel·la que aborda amb realisme les conseqüències de la crisi econòmica actual a través d’una família en una situació límit.

–  La porta dels tres panys. Fernández- Vidal, Sònia. Editorial: La Galera. (edat: 12+)

SINOPSI: Niko és un noi de 14 anys que un bon matí tria un altre camí per anar a l’institut i troba una cada que no havia vist mai. Atret pel misteri, hi entra i es trobarà immers en un univers estrany. Dins del món quàntic passen coses sorprenents: un univers es crea del no-res, un taller de rellotgeria ofereix viatges a la velocitat de la llum i un gat apareix i desapareix alhora. El que en Niko no sap és que té una missió important; per sort l’ajudaran uns nous amics que acaba de fer en aquest curiós món. Amb aquest llibre els teus fills sabran més física quàntica que tu!


Veure vídeo sobre el llibre:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *