La justícia i la injustícia

Títol: La justícia i la injustícia
Escriptors: Brigitte Labbé i Michel Puech
Col•lecció: Pensa-hi
Editorial: Cruïlla

Resum:
Aquest llibre parla de la justícia i de la injustícia. De coses justes i injustes que existeixen a la vida. Però, tot sovint, quan diem <>, més aviat volem dir <>.
La justícia, d’entrada és un repartiment. Quan el repartiment no es fa bé, llavors hi ha injustícia.
Cal buscar solucions per donar més als qui tenen menys, sense ser injustos amb els altres. Intentar fer el repartiment millor, és cosa dels governs, dels partits, de les associacions…
A la justícia també hi intervenen les lleis. Una llei inventada per repartir millor la riquesa, per intentar ser més justos. Però les lleis han de ser universals, justes per a tothom.
Història:
La Rut ha portat una consola al col•legi. I la senyoreta li pren i la castiga, perquè està prohibit portar consoles al col•legi. La Rut no havia sentit mai a parlar d’aquesta regla. Així doncs, la Rut no entén el seu càstig, i per a ella és injust.
Una altra:
En Rafa i en David es barallen, fent puntades, cops de puny…
Quan arriba la senyoreta només castiga al Rafa. Ara en Rafa està enfurismat, perquè segons ells ha començat en David i s’ha de endur el càstig ell. <>
La injustícia provoca violència. La revolta contra la injustícia pot donar una energia increïble.

Opinió:
El llibre està molt bé en general. Però es un tema que no em ve ni em va.
Ja que és important. Les lleis han de ser iguals per a tothom. Tothom hem de ser justos amb els altres i conviuríem millor. El llibre té raó.

Alba Escolà Tilló

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *