Mozart

Resum: Wolfagang Amadeus Mozart va néixer a Salzburg, Àustria el 1756.Mozart va aprendre música des de petit, i és què no tenia ni tan sols 4 anys, però també va aprendre música gràcies al seu pare Leopold Mozart i la seva germana Nannerl. La gent es va entusiasmar en veure que un nen de 5 o 4 anys pogués tocar un piano, d’aquí el seu pare, la seva germana i ell comencen a fer la ruta des de Salzburg fins a Viena. Van visitar tot el continent Europeu.Tothom no s’ho creia el que veien els seus ulls, però com més en sabien, més càstigs rebien els nens. I de recompensa rebien muntanyes de regals i ni una sola moneda, el seu pare va haver de vendre les coses per aconseguir monedes.

De gran Mozart patia moltes desgràcies, problemes, malalties etc.

Ell i el seu pare han de treballar per força i de valent per pagar els deutes, dia i nit volia guanyar-se la vida. Tothom tenia enveja de Mozart musics i compositors.

El 1778 mor la seva mare i s’enamora de Aloysia Weber, però no aconsegueix casar-se amb ella.

El 1782 es casa amb Constanza Weber, germana de Aloysia, un any més tard neix i mor el seu primer fill.

Durant els seus últims anys edita La flauta màgica i comença a fer el Rèquiem, la salut empitjora i mor el desembre del 1791, molt jove.

Opinió personal:Aquest llibre m’ha interessat molt poc perquè la senyoreta de música ja ens ha explicat algunes coses sobre Mozart.

Amina Drizi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *