Category Archives: CS

Menús saludables

Com ja sabeu, dins el projecte Nyam-Nyam, aquest 2n trimestre els alumnes de Educació Primària han elaborat uns menús saludables d’esmorzars, dinars i berenars. Tots ells han estat revisats per garantir que fossin uns menús ben sans i equilibrats.
Si els voleu consultar aquests menús aneu al bloc Nyam-Nyam.

Terratrèmol a Nova Zelanda

Kia Ora! (Hola, en Maorí)

Aquest matí ens hem llevat amb la notícia del terratrèmol a Christchurch (Nova Zelanda).  I aquesta ciutat no ens és gens desconeguda als alumnes més grans de l’escola. Allà hi ha la Burnham School una de les escoles seguidores del nostre bloc d’anglès.

La nostra història va començar el mes de novembre passat quan un bon dia, per meravelles de la tecnologia,  vam trobar al bloc d’anglès un comentari procedent d’una escola de Nova Zelanda, concretament de la classe de Mr. Thurlow. A partir d’aquest dia (amb el parèntesi de les seves vacances d’estiu) ens hem intercanviat sovint comentaris i, amb els alumnes de CM i CS,  hem treballat articles del seu bloc, n’hem redactat d’específics per a què els nostres visitants coneguessin la nostra escola i les nostres tradicions…

El mateix han fet ells: si els agrada un poema que pengem al bloc, ens el graven per a què veiem el seu accent, ens han gravat vídeos informatius expressament per a nosaltres, ens animen amb el nostre accent… i així des de fa uns quants mesos.

Des que ens coneixem, doncs, les classes d’anglès a la nostra escola han donat un gir de 180º:  l’anglès s’ha convertit en una llengua de comunicació real, no només entre mestres i alumnes, sinó amb ciutadans del món.  I diem ciutadans del món perquè el bloc de la classe de Mr Thurlow va ser la nostra porta per establir nous contactes amb d’altres escoles:  per exemple Middle Matters d’Austràlia i darrerament Hawes Community Primary School d’Anglaterra.

Us podeu imaginar doncs que els estem molt agraïts i que els tenim sempre molt presents. Per això el terratrèmol d’aquest matí a Nova Zelanda ha sigut el tema de les classes d’anglès d’avui amb els més grans.

Des de l’escola els hem deixat aquest matí un missatge de suport al seu bloc però a hores d’ara encara no l’han publicat. Suposem que les coses allà no són fàcils i que necessitaran temps per a recuperar-se.

Ens agradaria que quan poguessin connectar a internet trobessin comentaris de suport procedents de la nostra escola, preferiblement en anglès i si no pot ser en català (posant que sou de l’escola el Rodonell ja en sabran la procedència).

Esperem que d’aquí uns dies podrem reestablir el contacte amb els nostres amics nova zelandesos i que hagin sofert els mínims danys possibles.

Més informació (Rèpliques)

TV New Zealand