Avui us proposem convertir-vos en petits i grans cuiners.
Una activitat que realitzen molt sovint els grups dels més grans és cuinar i com s’aproxima el dia de la mona us proposem fer un postre molt fàcil d’elaborar: brownie de xocolata i farina d’espelta amb nous.
INGREDIENTS:
- 200 g. de xocolata de postres (per desfer)
- 150 g. de mantega
- 2 ous
- 75 g. de farina d’espelta (amb farina normal també surt bo)
- 120 g. de sucre moreno ( és molt dolç i podeu posar menys sucre 80-90g. aprox.)
- 1 cullerada de postres de llevat (tipus royal)
- nous al gust ( uns 100 g. està bé)
- 1 pessic de sal
TEMPS DE COCCIÓ: 25 minuts a 180º (precalentarem el forn abans de començar).
PREPARACIÓ:
- Desfem la xocolata al bany maria i quan estigui desfeta la retirem del foc i hi afegim la mantega remenant per a que es fongui.
- Afegim els dos ous i seguim remenant per a que quedi tot ben lligat. Desprès, afegim la farina, el sucre, el llevat i el polsim de sal. Seguim remenant per a que tot quedi ben mesclat.
- A continuació, afegim les nous (al gust) i preparem el recipient amb paper vegetal o mantega per a que no s’enganxi el brownie.
- Ho posem tot al recipient i ho enfornem uns 25 min. aproximadament. Quan faci 20 minuts que està al forn, puntxar-lo amb un palet de fusta i si el pal surt net és que ja està fet. Sinó, caldrà deixar-lo uns minutets més.
- deixar-lo refredar una mica per poder seguir al següent pas.
- Per últim, la part més divertida és adornar el pastís com cadascú vulgui, i per això podeu posar-li :anissets, plomes, pollets, ous de xocolata, ous durs pintats al nostre gust… poseu-li imaginació i us quedarà una mona ben original i bona!
BON PROFIT!