Els jocs grecoromans reviuen a Empúries

Com en anys anteriors, l’institut de Flix ha fet una demostració de jocs grecoromans al fòrum de la ciutat romana d’Empúries.

El joc d’habilitat del kòtabos, consistent a llençar unes gotes de vi, a mode de libació, damunt d’un platet de metall (si el plat es tombava significava que els déus eren favorables al desig del concursant), ha pres nova vida en mans de nois i noies de 1r d’ESO d’aquest institut. Aquest ha estat només un dels jocs que han reviscut entre les venerables pedres emporitanes, talment com si no hagués passat el temps.

A aquest joc, que ens ha entretingut força estona, cal afegir l’ofrena habitual de nines a la divinitat (com a mostra del pas de les noies a l’edat adulta), jocs d’habilitat amb nous, de fona, etc., com posen de manifest les fotos que reproduïm tot seguit. Avui podem afirmar que els jocs grecs i romans estan més vius que mai.

    

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *