Entrevista a Abel Moreno, Director del documental “Fugir de l’oblit”

L’equip de TeleTurró entrevista a Abel Moreno Pradas, director del documental “Fugir de l’oblit” que es va projectar al Centre Cultural de Malgrat de Mar amb motiu de l’activitat de memòria històrica que l’alumnat de 4t d’ESO del nostre centre va fer conjuntament amb els alumnes de l’Institut – Escola de Lloret de Mar.

“Fugir de l’oblit” retrata el viatge que en Pitu emprèn per tornar a visitar els indrets pels quals va transitar durant els seus quatre anys d’exili, després de la Guerra Civil Espanyola. Una part de la seva vida que no coneixia ni la seva família i que recupera quan la memòria de la seva dona, amb Alzheimer, es desdibuixa. El documental ha estat guardonat amb el Premi Gollut al millor llargmetratge documental i el Premi Gollut del públic al Festival Gollut de Ribes de Freser i també amb el Premi al millor llargmetratge documental a FICNOVA, el Festival Internacional de Cine de la No-violència Activa. Va participar en l’última edició del Girona Film Festival.

Durant 70 anys, la història de Josep Busó Pons (Girona, 1922), conegut com en Pitu, va romandre amagada, fins i tot per al seu fill. Va marxar de Girona el 3 de febrer del 1939, quan només tenia 17 anys i no hi va poder tornar fins al cap de quatre anys. Des de llavors, els anys d’exili, presó i camps de concentració, van quedar silenciats per evitar represàlies del règim franquista. No és fins fa uns anys que la família ha conegut la seva trajectòria durant l’exili republicà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *