Mini-Jornades gastronòmiques de la tardor

HISTÒRIA DELS PANELLETS

Per Tots Sants els campaners havien de tocar a difunts tota la nit per tal que ningú no s’oblidés de resar per les ànimes del purgatori i pels fidels difunts. A la mitjanit veïns i feligresos s’apropaven a l’església i compartien amb els campaners fruits secs, galetes, dolços i vi dolç. D’aquest origen se n’ha derivat La Castanyada, festa en la qual es consumeixen aquests dolços anomenats panellets i les castanyes cuites a la brasa del carbó o al forn.

Nosaltres hem volgut seguir aquesta tradició i aquest any hem fet a la classe de català  panellets, cosa que ens va agradar molt, i… no vam embrutar gens!, jeje!! Vam riure molt fent la massa i  picotejant una mica. Vam fer la massa remenant fort amb les mans mesclant tots el ingredients, després feiem la forma dels panellets i per últim els guarníem amb codonyat i ametlles. Aquí teniu algunes fotos del nostre procés…

Els ingredients que vam utilitzar van ser el següents:

2 kg de ametlla crua , codonyat, 1/4 de coco, 800 g de sucre, 250 g de patata cuita, 2 ous i 2 rovells.

El resultat va ser tot un èxit, estaven d’allò mes bons, Jo em vaig posar tip jejej!

Així és com van quedar…

En el pròxim article us parlaré del Romesco que ens van fer uns professionals del Serralló…

 

 

 

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Mini-Jornades gastronòmiques de la tardor

  1. Marta diu:

    Estaven molt bons! Van volar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *