NOVETATS I RECOMACIONS

RECOMANACIONS D’ESTIU 2020

 

#JOEMQUEDOACASA Març’20

 

L’Editorial Pintar-Pintar ofereix lectures online en castellà. No perdeu l’oportunitat de fer una ullada, hi ha títols ben bonics, per petits i grans, per a  llegir sols o en família!!

Esperem us agradi!

TARDA DE SOFÀ, MANTA I CRISPETES: PEL·LÍCULES PER VEURE EN FAMÍLIA!

El cinema també forma part de la cultura, així els amics de ABACUS COOPERATIVA, ens fan proposta per aquests dies de confiament.  Aventures i històries ben famoses i reconegudes que  podeu compartir en família.  Aquí teniu algun exemple, però en trobareu alguns més…

 

 

 

 

Les pel·lícules estan endreçades per edat i amb una recomanació que us ajudarà a entendre perquè són tan especials!

Llum, càmera, acció!

NOVETATS FEBRER’ 2019

Hola amics,

aquest mes de febrer em incorporat un bon grapat de llibres nous d’una col.lecció que us agrada, en Gerònimo Stilton.

Llibres adreçats a Cicle Mig, però que els nostres petits lectors de segon ja s’animen a llegir, i ens agrada moltíssim!!

Endavant nois i noies, les aventures d’en Gerònimo Stilton us esperen!!

 

 

COM DESPERTAR L’HÀBIT LECTOR?


Intenteu que us vegin llegir a casa. Aquest és el primer pas que heu de fer com a pares: el contagi més eficaç és l’exemple.
Llegiu en veu alta als vostres fills quan són petits. D’aquesta manera l’infant associarà els llibres amb una experiència de benestar i despertareu en ells l’emoció i l’interès cap als llibres.
Practiqueu la lectura de deu a vint minuts cada dia amb ells. És més beneficiós llegir un temps curt cada dia que no pas llegir una hora seguida un cop a la setmana. A més d’ajudar-los a desenvolupar l’hàbit lector, els vostres fills us agrairan aquesta estona de dedicació i acompanyament diari.
Valoreu el vostre fill quan estigui llegint, d’aquesta manera el motiveu perquè ho segueixi fent i consolideu el seu hàbit lector.
Cal que tingueu a casa llibres que els interessin perquè són l’instrument més poderós per convidar a la lectura. Els vostres fills han de descobrir que es llegeix per aprendre, però també per passar-ho bé, per plaer i per distracció.
És important que disposeu d’un lloc agradable per llegir amb llum adequada, amb tranquil·litat i sense sorolls que poden distreure la lectura.
Ajudeu-los a planificar un temps per a la lectura i penseu que fora de casa també hi ha llocs i moments per llegir: a la biblioteca, a l’autobús, a la consulta mèdica…
Doneu-los a conèixer altres formats, com els llibres digitals, els blogs, les pàgines web… com una manera diferent d’acostar-se a la lectura.
Interesseu-vos per les seves lectures de classe i compartiu-les amb tanta naturalitat com pugueu, sense convertir-les únicament en un deure escolar.
Feu amb ells activitats al voltant dels llibres, com ara dibuixar sobre els personatges dels llibres que llegeix, anar al teatre o al cinema a veure obres relacionades amb llibres.
Mireu amb els vostres fills pel·lícules basades en llibres. Quan alguna pel·lícula els agradi molt, aprofiteu per explicar-los que està basada en un llibre que inclou moltes més coses que no apareixen en la pel·lícula per falta de temps. Podrà ser una motivació per a la lectura.

 

Del web: http://familiaiescola.gencat.cat/ca/educar-creixer-en-familia/temps-familia/lectura

RECOMANACIONS ESTIU’2019