Contes per la pau

El dia 31 de gener vam celebrara l’escola el dia de la pau. Aprofitant l’esdeveniment a la bilbioteca, el dia anterior, el   30  de gener, vam contar històries relacionades amb el tema als nens i nenes de 1ri 2n d’EP. La Laura, la bibliotecària de la biblioteca pública, ens va deixar un bon sarpat de llibres relacionats amb la pau i la guerra. Vam comentar-los tots una mica i vam explicar dos històries que sempre agraden molt.

Els nens no volen la guerra i En Flon Flon i la Museta són dos històries que ens parlen de la inutilitat de la guerra, de la innocència dels infants contraposada a la fam de poder que empeny les guerres, de nens i nenes que no entenen qui és la guerra.

Són dos textos que serveixen per fer reflexionar als inffants sobre la guerra i la pau, que ens permeten parlar amb ells d’aquests conceptes i d’altres a partir d’aquests com les baralles, l’amistat, …

I ja que els teníem a la bilioteca i s’hi trobaven tant còmodes vam fer un passeig per les imatges dels contes de la maleta del projecte Pallars Lector que tenim destinada a cicle inicial. Van fer una ullada silenciosa ( com podreu veure a les fotos) al conte que li va tocar a cadascú i després havien de cercar objectes que la bibliotecària o altres alumnes anaven dient. Busqueu una finestra( quasi tothom en tenia), un barret, una casa….

Vam acabar parlant així de les il·lustracions i de la feina que feien, tant important, els il·lustradors i il·lustradores.

Després vam portar-los la maleta a l’aula de manera que en puguin disfrutar tot el curs.Tant mestres com alumnes van estar encantats de rebre-la.

Una sessió de biblioteca molt ben aprofitada!! Gràcies petits lectors per portar-vos tan i tan bé!

 

 

Aquí us deixo el video d’un bocí de la sessió:

2 comentaris a “Contes per la pau

  1. Llegir es molt divertit i tambe molt important t’enfonsen ala lectura i no pots parar de gegir.a la meva germana li costa una mica pero es cuestio de practica,i teniu d’aprofitar els libres perque hi ha nens que no en tenen, i si coneixeu algu que no te diners per comprarse libres lin podeu deixar un o li podeu explicar alguna istoria.Mai oblideu la lectura.

  2. Jo he vist la vostra biblioteca per internet i esta molt bé.
    Al nostre col·legi aviat tindrem una biblioteca nova, ara per ara nomes hi han prestatges a la nostra.
    Pero a la nostra els del meu curs els contes ens els llegim nosaltres…! Estaria prou be que ens en llegissin també.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *