DAY 5: EDUCATION SYSTEMS, READING CONTEST AND FINAL CERTIFICATION

SHARING THE DIFFERENT EDUCATION SYSTEMS: Italian, Catalan and Estonian

Our last day at Kostivere Kool started with the presentation of the Italian Education System. Our Italian colleagues made a short presentation with the main features of the system (organization, compulsory classes…). We could notice some similarities and differences with Catalonia, regarding  the amount of students per class and the amount of immigrants arriving during the school year. After that, Sheila and I presented the Catalan Education System and we also shared some personal day to day experiences. We were asked some questions by  the principal and some teachers who were more curious about the lack of stability among the teachers in the schools.

MEETING WITH AN ESTONIAN WRITER AT THE LIBRARY

La segunda actividad de la mañana fué una charla con una escritora local de libros infantiles. Nos habló sobre su obra, como empezó su vocación y algunas curiosidades de su trabajo. Los alumnos conocían algunos de sus libros porqué los habían trabajado en clase, así que tuvieron la oportunidad de hacerle algunas preguntas.

READING CONTEST and FINAL CERTIFICATION

Alumnat i professorat s’ha reunit en el gimnàs per a celebrar el concurs de lectura. Alumnes voluntaris de 7è fins a 9è grau han llegit un fragment del mateix llibre d’Oskar Lust, clàssic de la seva literatura. Cada lector feia una pregunta sobre el seu fragment i qui la responia rebia una xocolatina. Tothom ha guanyat un premi per la seva presentació i el jurat compost per 5 professors i 1 alumne ha decidit 3 guanyadors. Abans d’acabar l’acte, hem rebut el Certificat de la petita formació relacionada amb el Nearpod i Classroomscreen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *