DAY 4: NEEME SCHOOL, BIOLOGY CLASS AND THE WATERFALL

MAIN FEATURES

The school was founded in 1897 and was rebuilt in 2018. They started with 18 students but now there are 60 students. Classes start at 9.20 and finish at 14:45.

The school year starts on the 1st of September. Some of the events they hold are: orienteering, hiking, preschool students visit the school, a theatre play on Christmas time. There is not a gym but they enjoy the school trips around the area. When they are in 1st grade (7 years), they can choose to study either French or German. Supportive teachers such as logopedian are fixed in the school. They have a 20 minutes break to have lunch. There are 14 teachers and 10 students per class.

BIOLOGY DIDACTIC CLASS

Annika, la mestra de Biologia ens ha ensenyat el laboratori i hem pogut gaudir d’una classe pràctica a partir de reptes. Primerament, hem fet una activitat dins l’aula i després, hem fet una altra a fora. En totes dues activitats havíem de treballar en grups. Ens han agradat molt les dues activitats i aquest material estarà compartit al SITES del Projecte Erasmus+. El fet que tinguin les aules tan ben equipades ajuda a que les activitats puguin ser complexes. Cada taula té una pica i tenen un aparell per fer experiments amb foc i fum.

CASCADA

Hoy hemos visitado un espacio natural con una gran cascada. Olga nos ha explicado que durante el verano, las familias se reúnen y hacen picnics. Los alumnos también suelen visitar la zona para así poder conocer mejor la flora y la fauna de la zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *