El projecte de la biblioteca

Aquest bloc vol servir d’enllaç entre les propostes de lectura que es puguin fer dins les aules de l’institut i totes aquelles altres que els mateixos alumnes o el professorat puguin aportar. Alhora, també vol ser un espai d’interacció de recomanacions més àmplies i diverses que hom pot localitzar a la biblioteca municipal de Malgrat de Mar.

Un objectiu essencial és que esdevingui una eina que estimuli la lectura, que incentivi el fet de llegir o que ofereixi, si més no, una possibilitat de tria entre iguals o de crítica més o menys fonamentada. Sempre hauria de ser un espai de trobada on amb major o menor llibertat, és a dir, amb més o menys autonomia, un bon lector vulgues tornar per obtenir bons consells o per aportar amb generositat la seva impressió crítica, el seu punt de vista sobre una obra llegida.

Altres objectius que haurem d’anar consolidant és que esdevingui un escenari de bones pràctiques docents sobre la lectura i, en això, el temps i la coherència en el projecte tindran mot a veure. Assolir això farà del bloc una eina útil per al professorat del centre i per a la comunitat de professors i professores del nostre entorn educatiu; encara: que el bloc acabi essent un bon exemple de treball col·laboratiu, un projecte col·lectiu que serveixi per ordenar socialment una pràctica com la lectura que tendeix a la soledat i l’aïllament.

Bona lectura!!