Vargas Llosa, Premi Nobel de Literatura

El dia 7 d’octubre, l’acadèmia sueca que concedeix els Premis Nobel va anunciar que el premi de literatura de l’any 2010 havia estat atorgat a l’escriptor peruà Mario Vargas Llosa.vargas-llosa1

Vargas Llosa és un dels autors més destacats de la literatura hispanoamericana contemporània. Les seves primeres novel·les (La ciudad y los perros, La casa verde y Conversación en la catedral), publicades als anys 60, van revolucionar el món literari espanyol i van contribuir a iniciar l’anomenat boom de la literatura hispanoamericana . Vargas Llosa es revelava com un gran fabulador però, alhora, com un novel·lista que investigava noves formes de narrar i que bastia estructures complexes.

Durant la seva trajectoria, Vargas Llosa ha escrit narrativa de ficció, però també s’ha mostrat com un gran assagista (amb llibres d’assaig sobre el Tirant lo Blanc, sobre Flaubert o sobre Gabriel García Márquez, per exemple) i també ha escrit articles i reportatges periodístics.

Va viure a Barcelona durant els anys 70, al mateix temps que altres grans escriptors sudamericans.

Podeu llegir-ne una molt bona entrevista de Xavi Ayén per a La Vanguardia aquí.

A la Biblioteca de l’INS Lliçà hi podeu trobar molts dels seus títols: La ciudad y los perros, Los cachorros, Conversación en la catedral, La casa verde, Pantaleón y las visitadoras, La tía Julia y el escribidor…

Agafeu-ne un dels nostres prestatges. Emporteu-vos-el a casa. Llegiu-lo. Potser us caldrà vèncer alguna dificultat, però una hi ha una cosa segura: l’esforç haurà valgut la pena.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *