Efemèrides de l’any 2010 (primera part)

El proper 21 d’abril farà 100 anys que va morir Samuel Langhorne Clemens.

Qui?

Samuel Langhorne Clemens,  molt més conegut com a Mark Twain. Ara sí, oi?

I, si encara no sabeu qui és Mark Twain, us recordarem els noms dels seus personatges més famosos: Tom Sawyer i Huckleberry Finn.

Molta gent pensa que Mark Twain és un escriptor de novel·les d’aventures per a joves. I potser Les aventures de Tom Sawyer (1876) és només això. Però Huckleberry Finn (1884), la seva continuació, és considerada per molts crítics com la més gran novel·la americana. Hi ha aventures, és clar, un engany, una fugida, un gran viatge riu Mississipí avall, però també hi trobem conflictes morals que encara són vius en la societat americana i una narració amb un ritme a vegades trepidant, a vegades calmat com les aigües del riu. En definitiva, una novel·la que no us podeu perdre perquè us farà passar una bona estona però també us remourà per dins, com diuen que ha de fer la gran literatura.

Per anar obrint boca, aquí us deixem el començament de Huckleberry Finn. I en anglès, que no és qüestió de posar-vos-ho fàcil:

YOU don’t know about me without you have read a book by the name of The Adventures of Tom Sawyer; but that ain’t no matter. That book was made by Mr. Mark Twain, and he told the truth, mainly. There was things which he stretched, but mainly he told the truth.

Aquest article ha estat publicat en Autors, juvenil, Llibres llegits, Rutes literàries. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *