FINAL DE TRAJECTE

Hem arribat a final de curs i la nostra biblioteca ha canviat:

  • Hem fet recomanacions cada trimestre,  hem gaudit de la visita d’autors i hem preparat i portat a terme diferents activitats que han fet possible la dinamització d’aquest espai. Una de les més exitoses ha estat la participació al booktubers.
  • Tenim molts llibres nous, entrats al nostre fons, que hem pogut oferir com a  novetats. Això ha estat gràcies a una persona que va venir al nostre centre i ens ha ajudat a  fer-ho possible: GRÀCIES NÚRIA
  • També tenim agraïments per la nostra assessora de biblioteca, la Sílvia, que ens ha ajudat a dinamitzar la biblioteca i ens ha ofert tota la seva ajuda.

Des de la biblioteca us desitgem a tots i a totes un molt bon estiu!!! I no oblideu de portar un llibre sota el braç allà on aneu.

LEE

Lee contento y gozoso
algún cuento, algún poema,
basta con buscar un tema
que te haga sentir dichoso.
Puede ser serio o jocoso,
que te guste es lo importante,
si te cautiva, al instante
vuela tu imaginación,
vivirás con emoción
una experiencia vibrante.

Un libro es una aventura,
esperando quien la emprenda.
Sólo asómate a su senda,
la recompensa es segura.
Gozarás de la lectura,
lograrás esparcimiento.
El libro es el fundamento
que nos da sabiduría
y nos llena de alegría,
es del alma el alimento.

Andrés Díaz Marrero

Bon-estiu

bon-dia

ATENCIÓ! ÚLTIMES RECOMANACIONS DEL CURS

RECOMANACIONS TERCER TRIMESTRE

CICLE INICIAL 

Alegria, tristesa, calma, disgust, por… Un álbum homentage a les emocions i els sentiments dels infants.

aixiéselmeucor

La bruixa Brunilda dorm com un soc quan el Bru sent un soroll estrany. És un drac petitó… que treu fum pel nas. FFFF!

BRUIXABRUNILDA

CICLE MITJÀ

A l’Enric li agradaven els llibres. Però no com ens agraden a tu i a mi, no. Res a veure. Es recomana no menjar-se aquest llibre a casa.

NENMENJALLIBRES

El pequeño dragón Coco ha de enfrentarse al mago Barbita de Chivo y a la bruja Rubinia. Por suerte, tiene a sus amigos para ayudarle: Matilde la puercoespín y Amadeo, el dragón gigante.

DRAGONCOCO

 

CICLE SUPERIOR

Martina recibe un regalo el día que cumple doce años: las memorias del Anticlub. Hace unos años, su hermana y unos compañeros de clase crearon este grupo, dedicado a luchar contra las injusticias del barrio y del instituto. Y ahora Martina siente la necesidad de volvera  formar una banda como la de su hermana.

CLUBDELACANASTA

Em dic Raquel i estic fins als nassos de ser filla única. El que diré sona a nena consentida, però fins fa poc estava encantada de no tenir germans. Sempre hi he trobat avantatges.

FASTICDEFAMA

Booktubers

A l’escola estem participant en una activitat adreçada als alumnes anomenada BOOKTUBERS. El booktubers és un moviment que consisteix en triar un llibre que hagis llegit i recomanar-lo a través de la web.

La comissió de biblioteca ens va gravar i vam haver d’explicar allò que havíem preparat per recomanar el llibre: l’autor, l’il·lustrador, el títol, quina era la nostra part preferida i per què el recomanaríem.

Els vídeos seleccionats es podran veure a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Girona. Una de les seves finalitats principals és la promoció de la lectura.

Els vídeos dels alumnes els podeu veure a la pàgina web de l’escola, que ja estan penjats: http://agora.xtec.cat/ceipcassiacostal/categoria/biblio/

Aquí, però us deixo també una recomanació de la mestra.

 Aquí teniu els vídeos dels de tercer:

el lladre d’entrepans                                     No!                                 Sóc com sóc                            Zoom

Cornèlius i el rebost d’impossibles

Aquest curs, els alumnes de sisè hem llegit un llibre de Carles Sala i Vila: Cornelius i el rebost d’impossibles.
El dimarts 14 de febrer vàrem rebre l’autor, en Carles, a l’escola. Li vàrem fer preguntes i vam estar xerrant una estona. Va ser molt interessant conèixer a algú tan proper, ja que és de Girona.
Sempre és emocionant conèixer a l’escriptor d’algun llibre que s’ha llegit i poder saber què pensa i com ho fa per plasmar les seves idees en paper.

img_20170214_092855 img_20170214_092942 img_20170214_104057

 

EL MÉS RECOMANABLE

Aquí teniu les recomanacions del segon trimestre. Com que el mes vinent ens ve a visitar a l’escola l’autor Carles Sala i Vila, un dels dos llibres recomanats de cada cicle, és d’ell.

RECOMANACIONS SEGON TRIMESTRE

CICLE INICIAL

lesquatreestacions

Què succeeix a cada estació? Calor, fred, pluja, vent…  Agafa el paraigües!

BG00184201_Cob_Tortuga.qxpLa tortuga d’aquesta historia és terriblement poruga; tant, que ja de molt petita decideix amagar el cap a sota la closca i no tornar-lo a treure mai més. Per sort, però, un bon dia la tortuga poruga es fa amiga d’una petita eruga verda que l’ajuda a viure pel bosc i li explica com és de bonic el món que l’envolta. Però serà capaç de convèncer-la perquè tregui el cap de sota la closca?

CICLE MITJÀ.

misteridelamomiaesbojarradaAl castell del comte Bru ha aparegut una mòmia. Però la gran notícia és que desapareix de tant en tant. La cloti, la gallina detectiva, intenta resoldre aquest enorme misteri tan divertit. Algú agafa la mòmia de tant en tant? O és que potser la mòmia es mou sola?

tramuntanaalagranja

A Sant Airet del Mig tothom està acostumat a les ventades. Sobretot en Ramon i la Teresa, els pagesos del mas Repòs. Un bon dia, una tramuntanada capgira la veu dels animals, i us podeu imaginar un gall que lladra, una truja que renilla o una gallina que miola? En Ramon i la Teresa decideixen buscar una solució al problema. I, per fer-ho, recorren al refrany més conegut de Sant Airet: “El que el vent et portarà, més tard ja s’ho endurà”.

CICLE SUPERIOR

eltesorodelbarcofantasmaNico y Marga planean pasar unas vacaciones en Lisboa. Allí les esperan sus dos amigos. Pero la extraña desaparición de éstos será el comienzo de multitud de aventuras, tanto en tierra como en alta mar. La búsqueda de un tesoro escondido en un barco fantasma les pondrá sobre la pista de un sorprendente hallazgo.

COB-BONA NIT JULIA.inddLa Júlia mai no hauria pensat que podria viure tantes aventures aïllada en una habitació d’hospital. Ni que aprendria tantes coses! I tot gràcies al seu amic Bru, a l’avi i, sobretot, a un personatge molt especial que resultarà ser una autoritat en el món dels somnis.

CONTACONTES

Els alumnes i les alumnes de sisè estan practicant per ser uns bons contacontes.

L’activitat  tracta d’escollir un conte curt i preparar-lo per explicar-lo davant dels companys de classe. Després els mateixos companys fan preguntes i recomanacions per poder millorar la posada en escena.

Només hi podreu veure els principis dels contes, si voleu saber com acaben, els haureu de llegir. Mireu que bé que ho fan!!!

Genís Viudez              Brayan Lucas                 Paula Perez

Chengxi Huang        Bea Cruz                           Ceiling Cáceres

Isidre Romero           Mariam Touihar            Omar Akkioui

Marc Batlle                 Manal Airir                      Helena i Nerea

Arnau Carbó           Estefanie Mendoza           Driss Sabour

Mohamed Benchellal        Irene Gonzalez          Larisa i Nohelia

Ioan i Pol                  Doae, Amal i Àlex                         Natan i Ruihan

Maria Monge            Christian Santos

 

 

RECOMANANT EL MÉS RECOMANABLE

En el bloc, cada trimestre, farem unes recomanacions de llibres. A més   els podreu trobar a la nostra biblioteca.

RECOMANACIONS PRIMER TRIMESTRE

CICLE INICIAL

Un dia, un conill famolenc va sortir a buscar menjar. Tot estava cobert de neu, i no trobava res. Finalment va veure una preciosa poma vermella dalt d’un arbre. Però per més que va saltar, no hi va poder arribar. I va anar a buscar ajuda...

Un dia, un conill famolenc va sortir a buscar menjar. Tot estava cobert de neu, i no trobava res. Finalment va veure una preciosa poma vermella dalt d’un arbre. Però per més que va saltar, no hi va poder arribar. I va anar a buscar ajuda…

cocodrilsotaelllit

Una bona manera d’anar a dormir per vèncer els temors de la foscor

CICLE MITJÀ.

tinasuperbruixa

Que et diverteixis amb la Tina Superbruixa!!

D’ençà que un bon dia va trobar un llibre de màgia al costat del llit, a la Tina li agrada moltíssim fer encanteris, tot i que la veritat és que a vegades els seus conjurs tenen conseqüències inesperades..

bernatbarroer

Al Bernat li agrada fer la seva, i entre pessics, empentes, trapelleries i malifetes s’ha guanyat el sobrenom de Barroer.

Però allà on vagi el Bernat, l’humor està garantit.

CICLE SUPERIOR

contesllargscomunsomriure

Són contes breus, divertits i sorprenents, que es llegeixen amb un somriure als llavis. Són contes per jugar a llegir-los, a imaginar-se cada situació, a continuar-los.

gondolafantasma

Una góndola fantasma navega sin gondolero por los canales venecianos y lleva de cabeza a Polichinela, Arlequín, Alí Badaluc, al capitán Tartaja y a tantos otros personajes que, interesados en seguir a esa góndola misteriosa que les llevará hasta el codiciado hijo del califa de Bagdag, no dudan a la hora de realizar todo tipo de fechorías…

Piratas, mercaderes y personajes de la comedia del arte se mezclan en esta historia divertida, irónica y de sorprendente final.

VOLEU CONÈIXER ELS NOSTRES ENCARREGATS?

Mireu que contents estan els nostres encarregats d’aquest curs 2016-17.

IMG_20161007_111507foto 2

 

 

1rA: Izan i Àngels                                                1rB: Nabil i Youxuan

2nA: Guillem i Melisa                                        2nB: Fatu i Laia

3rA: Irene i Yalin                                                  3rB: Isabela i Dunia

4tA: Omar i Josi                                                   4tB: Akeram i Bogdan

5èA: Mohamed i Mar                                          5èB: Anabel i Lucas

6èA: Pol i Guillem                                                6èB: Paula i Osman

COMENÇA UN NOU CURS…

Benvinguts al curs 2016-17!!!

bibliotecaescolar

Aquest any, donarem molta més activitat al bloc. Des d’aquest, podreu seguir les diferents informacions i activitats relacionades amb la biblioteca: visites d’autor, sortides a les biblioteques públiques, novetats, recomanacions…

Properament us anirem informant de les novetats de la mateixa biblioteca. Aquest any li donarem un gir, tot i que, el préstec pels alumnes seguirà funcionant de la mateixa manera. Ben aviat, us arribarà el full de compromís i de permís per a fer el préstec dels llibres.

Que tinguem un bon inici!!

Ens ha visitat en JAUME COPONS!!!!

Dimecres 17 de febrer, ens va visitar a l’escola l’escriptor Jaume Copons.

Els alumnes de cinquè vam llegir el llibre de La Mà Negra i el mateix autor ens va venir a fer una xerrada sobre la seva vida i la seva obra. Vam riure molt i ens ho vam passar molt bé.

També va ser molt interessant poder parlar amb l’autor d’un llibre que hem llegit. I emocionant!!! El vam rebre com si fos un famós de Hollywood. Fins i tot, li vam posar la catifa vermella!!!