Calaix de sastre

100 ANYS DE CHARLOT

 

charlie-chaplin

El 7 de febrer de 1914 es va estrenar la pel·lícula “Kid auto races at Venice”, on apareix per primera vegada l’actor Charlie Chaplin en el paper que li va donar fama mundial: Charlot (conegut com The Tramp al món anglòfon i Carlitos al Brasil). Charlot era un rodamón amb maneres refinades, i molt  enamoradís, que es caracteritzava per anar vestit amb uns pantalons i una jaqueta molt amples, unes sabates grans i un barret fort; utilitzava també  bastó  que li donava un gran joc expressiu, igual que el seu petit bigotet.

the kid auto race

Altres pel·lícules molt conegudes de Charlot van ser: El vailet (The kid, 1921), La quimera de l’or (The gold rush, 1925) i Temps moderns (Modern times, 1936) on podem escoltar per primera vegada la veu de Charlot (el cinema ja no era mut).

Aprofitant la celebració d’ aquest  centenari, hem fet al vestíbul de l’escola una petita exposició dels materials que tenim a la biblioteca sobre Charlie Chaplin i el seu personatge , Charlot.

Us animem a visitar-la.

 

2014-02-11 11.05.53

2014-02-11 11.06.12

A més, aqui teniu alguns enllaços on trobareu un article  sobre el naixement del personatge de Charlot, i l’entrada a la wikipedia on podreu aprendre més coses sobre la seva història, les seves pel·lícules…

 

GRÀCIES, JOANA RASPALL

Joana_Raspall-e1357774225408

A la nostra escola sempre hem apreciat molt la poesia de la Joana Raspall. Tot just quan estàvem celebrant els seus cent anys, vam rebre la notícia que ens havia deixat.

Vam voler retre-li un petit homenatge, i vam preparar una exposició al vestíbul del centre. D’aquesta manera, tots els llibres de l’autora que tenim a la biblioteca, que són bastants, van sortir del seu lloc habitual i van voltar durant uns dies per les classes.

joana raspall2

joana raspall3

joana raspall1

Si us interessa aquesta autora, podeu consultar els següents enllaços:

http://www.joanaraspall.cat/

http://ca.wikipedia.org/wiki/Joana_Raspall_i_Juanola

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *