PLA DE LECTURA

Per al curs vinent el centre té previst elaborar el nostre pla de lectura, incloent la biblioteca com a part essencial en aquest. Per ara, i com també s’esta reformant el Projecte Educatiu de Centre, tenim un esborrany d’aquelles activitats que es realitzen a l’escola.

·         Una sisena hora dedicada al treball de comprensió lectora a tots els nivells de Primària.

·         Ús del Racó de la Biblioteca com un recurs de treball individual a l’aula.

·         S’han comprat unes prestatgeries mòbils per als cicles de Primària on s’han repartit els llibres del fons de la bibioteca de centre segons la seva adequació a cada edat/nivell dins d’un projecte anomenat “Bibliocicle

·         Posada en marxa, des de fa sis anys, del projecte “Padrins de llegir” on els alumnes de Cicle Superior apadrinen un nen/a de P5 i 1r per potenciar el gust per la lectura.

·         Implantació del “Biblioesbarjo” durant la setmana de Sant Jordi, tant a l’hora de l’esbarjo com del menjador escolar: els alumnes porten llibres de casa seva, els alumnes de sisè en fan l’inventari i es moten paredes al pati, per nivells, per a promoure la lectura i l’intercanvi de llibres.

·         Activitat de la Maleta viatgeraa Educació Infantil: els nens/es (cada dia, un) prenen cap a casa un llibre confeccionat per ells mateixos, o bé, elaborat pels mestres, però amb activitats que hagin treballat: hàbits, noms, contes, sortides,…; per a ser fullejat i comentat amb la família).

·         Visita de contacontes.

·         Exposicions i parades de llibres per St. Jordi, on els nens/es poden fullejar i llegir els llibres que els interessin.

·         Demanda als pares de comprar un llibre cadascú, com a regal de Reis, per poder iniciar la Biblioteca d’aula. Aquest llibre serveix posteriorment per a préstec de cap de setmana.

·        Contacontes per part dels pares de P3

LA ESCOLA FA UNA DOTACIÓ DE LLIBRES DE LECTURA

Durant el segon trimestre l’escola, dins del programa de reutilitzaió de material complementari, ha dotat als cicles de diferents col·leccions de llibres de lectura, tant en català com en castellà. Fomentant així el gust per la lectura, l’`habit lector i la comprensió lectora del nostre alumnat. Tenim llibres clàsics com la “Fábrica de chocolate” i d’altres que en portaran una gran sorpresa un cop els acabem de llegir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *