Featured post

LA MASCOTA DE 5è C

Els nens i nenes de cinquè C estan molt motivats amb la biblioteca d’aula, per això van proposar de fer una mascota. Tots van dibuixar una i li van posar un nom. Després van votar entre totes i aquesta va ser la guanyadora!! Es diu BIBLIOSURF, i la va dibuixar l’Albert. Us animeu a fer una moscota per a les vostres biblioteques d’aula?

dsc00229-bibliosurf1

Featured post

LES BIBLIOTEQUES D’AULA

Durant tot el curs es realitza la BIBLIOTECA D’AULA. Cada alumne/a porta de casa un llibre en català i un altre en castellà, d’aquesta manera cada curs tenim gran varietats de llibres a gust de tothom. Al horari tenim una hora dedicada a la biblioteca d’aula, a més també s’emporten els llibres a casa. En una graella el bibliotecari/a apunta quin llibre agafen, quin dia, quan el tornen i ho pinten d’un color o un altre, si els ha agradat o no, d’aquesta manera es realitzen els prèstecs entre els companys. Per ara els llibres que estan tenint més èxit són els de Geronimo Stilson, aquest petit detectiu amb bigotis. Animeu-vos encara més i disfruteu de la lectura tant a l’escola amb els companys i amb la família a casa.

Articles biblioaugust

Estem tenint problemes amb la publicació dels articles. Haurien de sortir tots a la pàgina inicial i després a la seva categoria corresponent. No tots han sortit a la pàgina inicial. Si entreu a les diferents pàgines i categories trobareu tots els articles que falten

El nen que plorava sense llàgrimes


“El nen que plorava sense llàgrimes” es un conte infantil solidari escrit per Montserrat Sánchez Carmona
El conte que us presenta l’autora és un conte curtet, però amb un missatge molt gran.
En ell, s’explica la història de com els nens d’un poble han de fugir corrent perquè el poble és atacat per una bandada d’ocells.
Així, deixen enrere pares, cases…, una vida completa amb la seva família.
Els nens arriben a un lloc inhòspit on es refugien fins que altres nens els troben i decideixen ajudar-los.
Els pares d’aquests nens no els hi fan cas, ja que estan molt ocupats en les seves tasques diàries.
Després, quan els veuen i el problema els arriba d’ a prop, decideixen donar-los un cop de mà.
D’aquesta manera, troben un mètode per fer fora els ocells del poble dels nens.
Llavors, per fi, aquests aconseguiran retrobar-se amb les seves famílies.
És un conte metafòric sobre la situació que està vivint actualment el poble saharaui.
D’una banda, és un cant a l’esperança per aquesta població. D’altra banda, és un crit d’ajuda per a la societat occidental, perquè s’adonin de la gravetat de la situació i perquè facin alguna cosa per solucionar-ho.
És un conte infantil, que pretén ensenyar valors de solidaritat i generositat a favor dels més desfavorits.
Distribuidor principal: ABACUS
i també en totes les llibreries de la provincia de Tarragona.
Amb la compra d’aquest conte col·labores amb l’aportació d’1 euro a favor dels campaments de refugiats Saharauís, a través del nostre projecte d’escola “Una finestra al món”
el-nen-que-plorava-sense-llagrimes1

La Marcy Rudo ens visita

Aquest trimestre els/les alumnes de 6è estem llegint el llibre  “La nena nova“. La Marcy Rudo n’és l’autora i el passat dijous va visitar la nostra escola.

rudo

La Marcy ens va explicar moltes anècdotes del llibre i de la seva vida personal i professional. Vam fer-li preguntes i ens va signar els llibres.

La nostra BIBIBLIOTECA

biblioaugustUs presentem la nostra biblioteca : BIBLIOAuGUST! Per al pròxim curs la nostra escola vol crear una biblioteca escolar, amb l’intenció que sigui un espai d’aprenentatge, de cerca i ús de la informació i un lloc per gaudir de la lectura. Per a tot això, necessitem la col·laboració de tota la comunitat educativa i les ganes de portar-la a terme.