Atrapa-sons de la natura

El programa “Atrapa-sons” ha captat a Collserola quins sons fa la natura, especialment ocells com ara l’oriol, la mallerenga o el rossinyol.

L’Atrapa-sons es troba a Collserola amb Eloïsa Matheu, captadora de paisatges sonors, és a dir, una especialista que grava els sons de la natura.

L’Eloïsa grava els sons que emeten els ocells i animals com ara granotes o gripaus per comunicar-se entre si. Per aconseguir-ho fa servir una gravadora i un micròfon especial que concentra el so i l’amplifica. Després, passa la gravació a l’ordinador i en fa un sonograma, una representació gràfica del so.

Per obtenir gravacions de qualitat cal que els espais naturals on es capten els sons estiguin allunyats de carreteres i nuclis urbans.

Amb els sons que grava, l’Eloïsa està creant una biblioteca de sons per a consulta científica o de divulgació dels sons dels animals i dels paisatges.

D’altra banda, al “Concert amfibi”, l’Atrapamosques interpreta al piano el vals “The Immigrant”.

A la secció “L’artefacte musical”, l’Atrapa-sons proposa construir una roda de pluja amb una llanta de bicicleta, un tub i un grapat de llenties.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/atrapasons/001_883764.rm" width="352" height="288"/]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *