Symphony nº 9 “From the new world”- DVORÁK

Antonín Leopold Dvo?ák (Nelahozeves, 8 de setembre de 1841 – Praga, 1 de maig de 1904), compositor bohemi del romanticisme.

Compositor txec. Juntament amb Bed?ich Smetana i Leoš Janá?ek, fou un dels principals compositors nacionalistes txecs i el qui desenvolupà un idioma més obert al gran repertori occidental. El jove Antonín aprengué música a l’escola de la seva ciutat natal, fins que a l’edat de dotze anys abandonà l’escola per començar a aprendre l’ofici de carnisser. Un any després deixà Nelahozeves per establir-se a Zlonice, on tingué l’oportunitat d’entrar en contacte amb la cultura germànica. L’organista Antonin Liehmann li ensenyà alemany i continuà la seva formació musical, fentli conèixer bàsicament el violí, la viola, el piano, l’orgue i l’harmònium.

Si en vols saber més coses: Gran enciclopèdia de la música

En aquesta web podràs aprendre moltes coses d’aquest compositor i de la simfonia nº9 del nou món. Està en anglès però és maquíssima ja que pots triar els moviments, els temes i tot és en dibuix en moviment.Per fer una ullada hauràs d’anar a la font:Weillmusicinstitute
[kml_flashembed movie="http://listeningadventures.carnegiehall.org/nws/splash.swf" width="450" height="300" wmode="transparent" /]
Enregistrament d’una activitat d’educació musical a l’aula de música del CEIP Pere Viver de Terrassa.
Treballen la simfonia del nou món de Dvorak. La professora la toca amb el teclat, l’alumnat amb la flauta, treballen la pulsació, la partitura i diferents instruments.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/musica/5m7200.rm" width="352" height="288"/]