La dieta Mediterrània

Segons diversos estudis realitzats, s’ha evidenciat que les persones que viuen als països mediterranis, segurament pel seu estil de vida i la dieta, gaudeixen de millor qualitat de la mateixa i més expectatives de longevitat.
La filosofia de la dieta mediterrània, cada poble amb el seu estil i cultura pot resumir la dieta en

El Decàleg de la Dieta Mediterrània:

I.- Utilitzar l’oli d’oliva, amb mesura, com a principal greix d’addició.
II.- Consumir aliments vegetals en abundància: fruites, verdures, llegums i f ruits secs.

III.- El pa i els aliments procedents dels cereals hauran de formar part de l’alimentació diària.

IV.- Els aliments millors són els menys processats: els frescos i locals.

V.- S’han de consumir diàriament productes lactis, principalment iogurts i formatges.

VI.- La carn vermella ha de consumir-se amb moderació i, si pot ser formant part d’estofats o altres recptes que els acompanya la verdura.

VII.- La fruita fresca hauria d’ésser les postres habituals, i dolços, pastissos i postres lactis solament s’haurien de prendre ocasionalment.

VIII.- El peix amb abundància i els ous amb moderació.

IX.- L’aigua és la beguda per excelència.

X.- Practicar activitat física cada dia és tan important o més que l’alimentació equilibrada.

Fer, almenys 4 àpats. Esmorzar, en llevar-se és fonamental.
dieta-mediterranea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *