Benvinguts i benvingudes al nostre espai musical!!!
Us passem unes fotos i vídeos per poder compartir aquestes estonetes musicals.
https://photos.app.goo.gl/WtUt8onz6rkf6p7w7
SEGON TRIMESTRE
Ja han passat molts dies de curs i les orques, cada dia creixen més, la música ha estat una oportunitat més d’autoconeixença, de trobades amb els nostres companys/es de classe i amb la mestra. Ja coneixen la rutina i poden anticipar-se i sentir-se més segurs en un espai que ja han fet propi.
Aquests dies ha arribat la Primavera a la classe de Música. Un Paraigües ple de papers de colors, que hem esquinçat abans, ha desplegat la seva màgia amb la música del Jordi Tonietti.
El temps ha ajudat molt a enriquir els recursos musicals a l’aula de les Orques. Va ploure a l’aula i es va omplir de bassals que vam saltar cantant la següent cançó.
Si caminant pel bosc, de sobte i ha un bassal, a la de tres farem un salt…XOF!
Aquest trimestre continuem treballant les qualitats del so (agut i greu) i hem introduït les figures rítmiques de la negra, de la corxera i la semicorxera amb el nostre llenguatge musical propi. Pa (negra), Coca (corxera) i Xocolata (semicorxera). A continuació vam fer uns trens que corrien a diferents velocitats, a diferent ritme. El maquinista de cada tren havia de reconèixer quin era el ritme que es tocava i moure’s quan el pandero tocava el seu.
Un dia també vam aprofitar per fer un miniconte fent servir els dits de la mà. Així vam conèixer a la puput. TOC, TOC..Pregunteu-li al vostre peque que continuarà la història.
I no ens podem oblidar la nostra cançó del Fantasmaaa.
Un fantasma en el jardí, uhhhhh
Només és la roba estesa, ahhhhh
Un fantasma rera teu, uhhhhhhh
És el gat que fa mèu, mèu, ahhhh
Tots els fantasmes, en relaitat són altres coses,
tots els fantasmes en realiat són altres coses.
La música ens ajuda a treballar habilitats motrius com ara la psico fina. Avui hem practicat l’acció d’ enrollar i desenrollar una bobina amb aquesta cançó. L’aranyeta Xica. Gaudiu-la!
PRIMER TRIMESTRE
La Música no pot faltar a la classe de les Orques, i els infants d’I3 gaudeixen un cop a la setmana d’un ventall de propostes divertides per ballar, moure’ns al ritme, aprendre llenguatge musical i gaudir de la música a partir del joc i del moviment.
Comptem amb una rutina molt estructurada que dona seguretat i ajuda a l’infant a situar-se en el moment i a estar a punt per escoltar amb atenció.
A I3 valorem la música com una eina fantàstica per arribar al cor dels infants. Gestualitzarem moltes cançons i treballarem cançons bressol que ens porten a un món interior des de la calma.
Aquest primer trimestre treballarem el so/silenci, les qualitats del so com ara la intensitat Fort/Fluix i tot des de l’expressió corporal i el moviment. Practiquem la marxa rítmica saltant a ritme de negres o accelerant el trenet a ritme de semicorxeres i corxeres…
El pirata Malapata ens visita de tant en tant per portar-nos propostes molt originals.
Aquest trimestre saltarem al ritme de l’òpera de Carmen; farem percussió al ritme de Si tú et vols divertir; ens visitarà a la classe un tauró afamat, Tauró a la vista; sortirem d’excursió de la mà d’un cargol molt simpàtic que balla rock&roll, ens mourem com animals de la selva al ritme del pandero; aprenem escolta activa ben atents/es i .. En definitiva, ens ho passarem molt fer fent xerinola!!!
Us afegeixo les cançons amb les que iniciem les nostres classes de Música i algunes de les cançons que coneixen els vostres fills/és per si les voleu sentir a casa.
I per si aquest Nadal voleu sentir la nostra nadala, aquí la teniu:
Ara us toca a vosaltres ballar i cantar a casa!!!
Engeguem el segon trimestre amb molta energia. Aquest trimestre treballarem la qualitat del so: greu-agut i els instruments de la família de percussió.
Quan tornem de Nadal sempre m’agrada treballar l’audició de la Flauta màgica, La fada dolça. Els hi encanta fer encanteris amb la vareta màgica.
Us afegeixo la cançó del senyor agut i greu de la Dàmaris i El papageno i papageno, on tenim clarament dues veus diferenciades.
Aquesta setmana treballem l’audició del Rellotge simcopat i diferenciem les tres parts de la canço, treballem la discriminació auditiva i l’acompanyem d’instruments de percussió. El rellotge són les claus, el despertador són els picarols. A partir d’aquí, deixem volar la nostra imaginació i afegir el paracaigudes, que els hi encanta.