CONTRUIR FRASES

paleta

Són típics els exercicis en que tenim unes paraules desordenades i les hem d’encaixar per construir una frase amb sentit. Si ajudem als nens amb una mica de color i fent que totes les frases segueixin el mateix patró (Article + Subjecte + Verb + Determinant, article o preposició + Complement verbal) els serà molt més fàcil. Mica en mica podem anar complicant la cosa però cal no oblidar que necessitem de processos que comencin amb moltes bastides, ajudes, guions, rutines,… i, mica en mica, les anem retirant. Sovint volem anar massa depressa i no tenim en compte que aprendre llengua és un procés que requereix molta calma i començar sempre, si cal, pecant de fàcil abans que per objectius massa elevats. Aquí van unes peces que plastificades ens permeten ajudar-los en un exercici que sembla senzill però que no ho és tant.

CONSTRUIM FRASES