sortida a CASA ÀSIA

A finals de maig del 2008, l’aula d’acollida de l’IES Júlia Minguell vam fer una sortida a la seu de  CASA ÀSIA de Barcelona, la Sagrada Família i la Pedrera aprofitant la proximitat dels edificis i la seva vinculació al Modernisme arquitectònic. Aquí teniu algunes de les feiens que els alumnes de l’Aula d’Acollida van fer entorn de la sortida i l’entrevita que a CASA ÀSIA van poder fer a la Núria, la seva bibliotecària a qui volem agrair la seva paciència i col·laboració.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/XJ_XTVkcuXo" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

 

                     CASA ÀSIA      

             Casa Àsia té la seva seu el palau Baró de Quadras, un edifici moderniste del centre de Barcelona. Entre altres serveis, té una mediateca, un centre d’informació i documentació multimèdia sobre Àsia amb mès de 10.000 publicacions. També té:

1.      Un centre de negocis al servei de la comunidat empresarial;

2.    Una galeria d’art on s’exhibeixen exposicions d’art asiàtica,

3.    L’auditori Tagore, que acull seminaries i conferències;

4.    InfoÀsia, un centre d’informaciò;

 5.    Aules per celebrara actes pùblics i privats ;

6.    Aules per a tallers i cursos de llengues asiàtiques

7.     El bar /restaurant Asafrán.

8.    També hi ha un centre de Casa Àsia a Madrid.

 La Sagrada Família

Sagrada Família és un dels més coneguts  exemples del modernisme català i que ha   esdevingut tot un símbol de Barcelona. Obra inacabada de l’arquitecte Antoni Gaudí, està situada al barri de la Sagrada Família, al districte de l’Eixample de la ciutat. En aquest temple, l’arquitecteva concebre una minuciosa simbologia dintre d’un poema místic amb grans audàcies constructives formals, com en la seva forma de concebre l’estructura amb l’arc parabòlic o catenària, també anomenat funicular de forces, combinant el tractament escultòric naturalista amb l’abstracció de les torres.[1] Segons dades de l’any 2004, la Sagrada Família és el monument més visitat de l’Estat espanyol, per damunt fins i tot de l’Alhambra i el Museu del Prado.[2] L’obra realitzada per Antoni Gaudí, és a dir, la cripta i la façana del Naixement, foren declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2005.               

 El concepte de temple expiatori fa que la seva realització s’efectuï a partir d’almoines, el que feia que de vegades s’haguessin de paralitzar les obres; des de la dècada dels noranta l’afluència de visitants i el gran renom a nivell mundial han fet canviar la situació econòmica.

La Sagrada Família és una església catòlica, però no és pas la catedral; la Catedral de Barcelona és la catedral de Santa Eulàlia, un edifici gòtic de l’edat mitjana.

La pedrera

 

  Adreça : Passeig de Gràcia , 92 Barcelona.

      Història i descripció:  

   Projecte d’Antoni  Gaudi. La Pedrera es construeix entre 1906  i 1910 gràcies a  la família  Milà . És un dels edifici residencials   

Més importants de Gaudi i un dels més imaginatius de la historia de l’arquitectura. Es diu que la Pedrera és més una escultura que  un edifici.

 Les golfes són sustentades per murs d’arcs de totxo seguint     l’estil  que Gaudi ja havia desenvolupat per a altres projectes.

  L’edifici va ser reconegut per l’UNESCO com a  “patrimoni de la humanitat ” l’any 1984.

Binish , Afreen , Natasha     

                                                       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *