La Bandeja Paisa

Hola a tothom.

Els nostres companys de Colòmbia ens han explicat un dels menjars més típics del seu país. Ens han parlat de la bandeja paisa, un plat propi de la regió d’Antioquia que s’ha estès per tot el país. Consta d’arròs, mongeta vermella, carn picada, farina de blat de moro per fer arepas, alvocat, cansalada, xoriço, pastanaga, tomàquet, ceba, pebrot, all i plàtan de fregir. Com és normal, hi ha moltes varietats i no es prepara igual ni amb els mateixos ingredients a tota Colòmbia. La bandeja paisa és un plat consistent en el menjar típic dels “arrieros”, els camperols de la regió, que van agafar fama per les seves habilitats en el transport de cafè i suro pels Andes.

Els nens i les nenes de l’Aula d’Acollida hem vist un vídeo sobre l’elaboració d’aquest plat que van emetre fa un temps a TVE, en el programa Els nous Catalans.

 

Clicant l’enllaç podeu veure el vídeo.

Clicant la fotografia podeu veure la fitxa que hem fet un cop vist el vídeo.

Que vagi de gust!!!!

 

 

 

 

 

Enllaç: Colòmbia, la bandeja paisa


Accions

Informacions