jornades gastronòmiques

Dimarts 14 de novembre de 2017

Avui hem pesat sobre  menjant típics dels  nostres països. Jo he pensat fer el la bola de chicharro.

Ingredients:

4plátanos verds, pelats i tallats a trossos mitjans.

4-5 cullerades de mantega o llard de chancho.

2 cullerades d’oli, de canola o de gira-sol.

1 cullerada de ají picant o Xile mòlt.

Preparaciò:

Afegiu els trossos de plàtan i cuini a temperatura mitjana baixa durant uns 30-40 minuts o fins que estiguin  molt suaus, voltejant-los cada 10 minuts. Han de quedar lleugerament daurats, però no cruixents.
Empolvoreu els trossos de plàtans cuits amb aji en pols o Xile mòlt, el comí, i sal al gust.
Poseu els trossos de plàtans calents en un bol gran.
Piqui els plàtans fins a obtenir una massa gruixuda.
Forma boles petites amb la massa, la mida ha de ser una mica més petit que una pilota de tennis.
Feu un forat al centre de cada bola i empleneu-amb el formatge (o xoriço o llardons). Premeu amb suavitat el farciment, cobreixi'l i fórmelo novament en forma de bola.
El bolon de verd es pot servir d'aquesta manera directament. Si ho prefereix amb un exterior una mica cruixent i ben calent, pot seguir els passos restants.
Calent l'oli a foc alt, afegiu les boles de plàtan farcides i fregiu fins que estiguin daurades i cruixents per ambdós costats.
Poseu els bolones fregits en un plat cobert amb paper absorbent per escórrer el greix i serveixi immediatament acompanyat de cafè i ou ferrat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *