DIA MUNDIAL DE L’AIGUA – “LA FLOR MÁS GRANDE DEL MUNDO”

Avui 22 de març celebrem el DIA MUNDIAL DE L’AIGUA. Estava buscant alguna cosa bonica per a posar al blog i m’he trobat amb un conte preciós del Premi Nobel de literatura Jose Saramago. És un conte en castellà del que s’ha fet un curtmetratge que podeu veure aquí.

Aquest conte  plé de símbols i enigmes està destinat els nens que creixen en un món trencat per l’individualisme, la desesperança, la violència i la manca d’ideals. Però…Un altre món és possible!!! , els nens i nenes d’avui són l’esperança de demà.

El nen d’aquesta història es convertirà en l’actor destinat a la feina de salvar una flor que s’està morint per falta d’aigua, ell la salvarà. Quan veu que la flor perd la vida res el pot parar. No bada, no demana ajuda. Busca els recursos per si mateix per a complir amb la seva missió.[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/-KTL94Rl7CI" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

La música és de Emilio Aragón,l’adaptació i direcció del curt és de Juan Pablo Etxeverry.

Saramago ens planteja aquests dos interrogants :

“¿Y si las lecturas de los niños fueran de lectura obligatoria para los adultos?

¿Seríamos capaces de aprender lo que desde hace tanto tiempo venimos enseñando?”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *