SEVERN SUZUKI

A l’any 1992 ( fan 17 anys) es va celebrar a Rio de Janeiro la primera “CUMBRE DE LA TIERRA” .108 dirigents es van reuinr per a discutir sobre la salut de la casa de tots i totes , LA TERRA. Vam parlar sobre tot sobre les formes de PRODUCCIÓ i el  CONSUM que practiquem els éssers humans (sobretot els dels anomenats paisos desenvolupats, el primer món, el nord…). A aquesta nova preocupació i política  la van anomenar DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE ja al 1987 però va prendre força a partir d’aquesta cimera.

Bé, doncs aquell any una nena de 12 anys, Severn Suzuki, va anar amb un amics a aquesta cimera desde Canadà.  Ells mateixos es van esforçar per a aconseguir els diners i poder fer el viatge. Pertenyien a la ECO (una organització mediambiental que havia creat ella als 9 anys). Va intervenir en un discurs que és el que trobeu aquí.  Encara que han passat 17 anys les seves paraules encara són actuals.

Actualment Severn Suzuki continua sent una activista mediambiental. Es va graduar per la Universitat de Yale al 2002 en ecologia i biologia evolutiva, encara continua estudiant a més d’altres coses. Per més informació podeu consultar la Wiquipedia o d’altres webs i blogs.

Tan de bo les paraules de la Servern arribin  a aquella part dintre teu que es capaç d’emocionar-se i actuar.

En aquella cimera es va acordar reduir les emisions al 50% al 2050. Des de llavors s’han fet moltes reunions i cimeres i com sabeu estem encara molt lluny d’aquest objectiu. El nostre MODEL DE DESENVOLUPAMENT es fundamenta en el consum, consumint es crea prosperitat i riquesa (també residus , aixó no cal oblidar-ho), malbarata el recursos naturals (que pertanyen a tots els éssers vius que vivim a la Terra siguin plantes, animals o éssers humans), crea desequilibris creixents en la població mundial, reforça les desigualtats, degrada el medi natural. El nostre model de desenvolupament ha donat lloc a un món insostenible, economica, social i mediambientalment…..CAL UN NOU MODEL!.

Una frase que vull que coneguis i que va ser dita en un discurs d’aquesta cimera…

ELS PAISOS POBRES PATIRAN ELS DESATRES CAUSATS PER LA CONTAMINACIÓ DELS RICS”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *