Juguem a jocs matemàtics

Hola a tothom!
Us volia fer saber (perquè no sé si els nens i nenes de P5 ja us han explicat) que els DIMECRES A LA TARDA fem JOCS MATEMÀTICS! I ho fem de la següent manera: situem a cada taula un joc (dòmino, oca, memory, construccions de lego seguint un model d’unes cartes i un puzle dels difícils), en una de les taules hi posem la plastelina o els animals, per si durant la tarda hi ha alguna estona que ens cansem, anar-hi. Tot i així, els nens i nenes tenen molt clar que és la tarda de jocs matemàtics i que el que han de fer és prioritzar els altres jocs.
Tots els alumnes saben que quan van a un dels jocs han de seguir les normes i que és molt important no deixar la partida a la meitat, tant se val si van perdent, s’han compromès amb els seus companys a jugar a aquell joc i seria una falta de respecte deixar-los plantats.
De moment, la mestra d’Educació Especial, la Rosa, ens ajuda amb el funcionament de l’oca i jo, la MªAngels, estic al racó del dòmino fins que hagin practicat una mica i hi puguin jugar sols.

img_0366 img_0368 img_0367 img_0369 img_0370

Poc a poc, els nens i nenes seran més autònoms en aquests racons i podrem anar incorporant racons de joc matemàtic més complexos.

A casa, heu provat a jugar a algun d’aquests jocs? Com us ha anat? De ben segur que els agrada passar una bona estona amb vosaltres, i si és jugant i aprenent encara més!

Fins aviat,

-MªAngels-

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Juguem a jocs matemàtics

 1. Rubén (pare de l'Oriol i del Jan) diu:

  A casa tenim un dominó d’animals, que és molt divertit, i tot i que fa un temps que no hi jugàvem, a partir d’ara hi jugarem més sovint.

  Adéu !!

 2. Rebeca (mare de Samara) diu:

  ala que divertit!!!!es una molt bona manera d’aprendre!!!!

 3. Rosa (madre de Héctor) diu:

  Hola MªAngels, hola a tothom!

  Ja fa dies que l’Héctor em parla del joc de la Oca que teniu a classe, li vol demanar un als Reis.

  Nosaltres a casa juguem a fer puzzles de la Patrulla Canina, tenim tres i el del Rabel és el més difícil. També tenim unes cartes de Star Wars que a l’Héctor li agraden molt i guanya qui treu la carta amb el nombre mes alt, normalment sempre guanya ell, no li agrada molt perdre, pero aixó comporta que previament s’hagi de preparar les cartes i agafar les que tenen la numeració mes alta, i llavors em pregunta “mama, el 94 es més alt que el 75, oi?” i així anem aprenent…

  L’avi té a casa un dòmino, hem jugat a vegades a possar les fitxes en línea i empènyer la primera perque caiguin totes, a partir d’ara provarem a jugar tal i com es juga de veritat.

  Un petó.

 4. MªAngels diu:

  Hola famílies!

  Rebeca, realment els nens i nenes s’ho passen molt bé i tal i com tu dius, aquesta actitud és ideal per aprendre.
  Rubén, em sembla perfecte que torneu a aficionar-vos al dòmino. Els d’animals i objectes semblants són molt bons per iniciar-se, però si volem treballar la numeració, ara ja podem complicar-ho una mica i recórrer a un dòmino dels de debò, amb els seus puntets i que els nens i nenes hagin de comptar! Tal com diu la Rosa, demanar-lo als reis és una molt bona opció!

  Això em fa pensar en un parell de joguines que a l’aula estan tenint molt d’èxit i que ens les va cagar el tió per P5 l’any passat; són uns segells de lletres per estampar i un memory que es compra amb les peces en blanc. Amb els segells, de moment escribim noms de companys de la classe, però sense tenir-lo davant, és a dir, els nens pensen quin nom volen escriure, s’aixequen a mirar com s’escriu, tornen a la taula estampar el primer segell i el segon si el recorden, es tornen a aixecar a mirar l’altre lletra, i així successivament. D’aquest manera, cada vegada han de distingir el nom que ells volen escriure d’entre els altres i han de retenir la lletra que volen estampar. Amb el memory en blanc, en el nostre cas, hi vam escriure les lletres i així a mesura que les van emparellant parlen sobre com es diu cadascuna o quin soroll fa, però també s’hi podrien fer números o dibuixos. Us havia fet una foto per penjar-la però ara me n’adono que en un comentari no us la puc penjar, de tota manera, si a algú li interessa, pot entrar a l’aula i jo li ensenyo. (Em sembla que he vist que les venen al Tiger).

  Rosa, a l’aula tenim les típiques cartes de les famílies però encara no hem començat a jugar. Com molt bé dius, a l’Héctor no li agrada perdre, ni a ell ni a cap nen, i ell ha buscat un nou joc que és preparar-se les cartes per poder guanyar, és una molt bona estratègia que també el fa raonar molt. Per això a l’aula vam establir la norma de no deixar una partida a la meitat, perquè sinó, a la que algú començava a perdre, marxava del joc!

  Bon cap de setmana!

  Per cert, m’encanta establir aquests diàlegs a partir d’una noticia al blog! M’ajuda a conèixer-vos una mica millor i a l’hora, conèixer millor els nens i nenes que tinc a la classe! Perdoneu l’atac de sinceritat i agraïment però us ho havia de dir! Moltes, moltes gràcies per donar vida al blog!

  Ara sí, un petó i us continuo llegint!

  -MªAngels-

 5. Rosa mare de l'Héctor diu:

  Gràcies a tu per escriure al blog i contar el que feu a classe. M’encanta el blog!!!!!

 6. Ana mama de l'Oriol G. diu:

  Bon dia a tothom!!
  Nosaltres a casa juguem normalment a fer puzles de més fàcils que els fa en Pau i uns més complicats que li agrada molt fer a l’Oriol. També juguem a un dòmino d’animals que els hi encanta i un altre joc que li agrada molt a l’Oriol és el joc de cartes “Uno” que li va ensenyar a jugar la seva tieta.
  L’Oriol l’altre dia també em va preguntar per jugar al joc de ‘oca, però com no el tenim el demanarem als reis mags juntamen amb un dòmino amb números.
  Moltes gràcies Mª Àngels per aconsellar-nos en nous jocs que podem demanar als reis.
  Una abraçada
  Ana

 7. MªAngels diu:

  Gràcies Ana! M’has fet pensar que el joc de l’Uno el podríem introduir a l’aula més endavant! Seria un bon joc matemàtic!

  I la resta? heu provat algun d’aquets jocs a casa? Acostumeu a jugar en família?

  Una abraçada,

  -MªAngels-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà