Un article molt interessant

Hola famílies!
Ja fa dies que vam fer la reunió de pares i mares i vam parlar del procés d’aprenentatge de la lectura i l’escriptura, us en recordeu?
A la reunió, vam donar alguns consells per tal de poder ajudar els vostres fills i filles en aquest camí. Durant aquest curs segur que tot els nens evolucionaran molt en aquest àmbit, així que caldrà tenir-los en compte.Us els deixo a continuació:

– Hazles ver lo importante que es leer y escribir en la vida diaria, por ejemplo, para leer un aviso, poder apuntarse para participar en una actividad, leer lo que va a comer al día siguiente consultando el menú del día del colegio, dejar una nota, leer una noticia, interpretar unas instrucciones de un juego o leer un cuento.
- Deja a su alcance papeles y lápices variados para que puedan usarlos como quieran y cuando quieran.
– Dile que pruebe y después déjate asombrar por lo que produzca, no vayas con prisas a corregirlo o completarlo.
- Cuando vayas de paseo anímale a que lea carteles, que busque correspondencias sonoras, encuentre la letra de su nombre…
- Valorar de manera ajustada los aciertos. El “muy bien” generalizado, simplemente sirve para dar ánimos pero ayuda poco al aprendizaje.
- Aunque los compañeros, hermanos o primos sirven de referencia, no compares nunca los avances de tu hijo o hija con los de los demás, compáralo con lo que hacía el año pasado o el mes pasado y valora tanto los resultados como las ganas de hacerlo.
- Intenta crear momentos de tranquilidad en la familia, momentos o espacios sin tele y ponte tú a leer una novela, invita a tu hijo a que se siente a tu lado con sus libros.
- Recuerda que nadie quiere aprender a leer si antes alguien no le ha leído.

A la reunió ja vam comentar que aquests consells estaven extrets d’un article escrit per la Montserrat Fons. Si voleu veure l’article complet, cliqueu aquí.

Fins aviat!

-MªAngels-

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Un article molt interessant

 1. Rosa (madre de Héctor) diu:

  Muchas gracias Mª Angels, yo no pude asistir a la reunión, leeré el artículo completo.

  La lectura, además de importantísima e imprescindible, es una herramienta fabulosa para descubrir, imaginar, aprender y sobretodo, disfrutar!!!

  A parte de la gran labor sobre el fomento de la lectura que realizáis en la escuela, es igual de importante o más, que en casa, nuestros niños, vean leer a sus padres, hayan libros y cuentos siempre a mano, y el momento de lectura, sea un momento divertido en familia. A nosotros nos gusta mucho leer, e intentamos inculcarle a Héctor ese mismo gusto por los libros. Últimamente el libro que más mira en casa, es un Atlas, le encanta que le lea los nombres de los países y situarlos en el mapa, le he dicho, que ya mismo podrá leerlo él solo…

 2. Rebeca (mare de Samara) diu:

  Moltes gracies!!!!!

 3. Rubén (Pare de l'Oriol i el Jan) diu:

  Moltes gràcies Mª Àngels. Ho llegirem -valgui la redundància-, amb atenció i aplicarem el millor possible els consells que indica.

  Torno a dir que això ha estat un gran encert, perque ens dóna les consignes perque el que fem a nivell d’ensenyança amb els nostres fills, sigui correcte, i no els causem cap trauma innecessari en aquest important moment de les seves vides.

  Gràcies !!!

 4. Ana (mama de l'Oriol) diu:

  Nosaltres també trobem molt interessant que ens donis eines per guiar-nos així nosaltres també aprenem…
  Si saps de més articles com aquests a mi m’interessarien personalment.
  Moltes gràcies

 5. MªAngels diu:

  Hola famílies!
  En primer lloc, gràcies per l’interès en l’article compartit! Intentaré buscar-ne més.
  En segon lloc, moltes gràcies Rosa per la reflexió sobre la importància que té que els nens i nenes no pensin que la lectura és només un fet que queda aïllat a dins l’escola. Com a recomanació, si a l’Héctor li agraden aquest tipus de llibres, crec que podríeu buscar a la biblioteca o demanar al bibliopunt alguns dels llibres que hem recomanat aquests darrers cursos; us poso algun a continuació:

  Inventari d’animals. Virginie Aladjidi Emmanuelle Tchoukriel.Ed.Factoria K de libros.
  Aquest llibre, ens vol apropar al món animal d’una manera senzilla i pràctica. En aquest inventari, els animals estan classificats per l’entorn on viuen. Cada descripció, va acompanyada d’una il·lustració preciosa dibuixada a partir de l’observació d’animals vius. Text senzill i entenedor per als petits (acompanyats) i no tan petits lectors. Ple de curiositats que et convidaran a voler saber més de tots els animals descrits en aquesta obra.

  Bestiario. Adrienne Barman. Ed. Libros del zorro rojo.
  Una enciclopèdia d’animals d’allò més original, adreçada a tots els amants dels animals. L’autora presenta la informació a través de detallades i acolorides il·lustracions acompanyades d’algunes anotacions.
  Però el que realment fa especial l’obra és la forma sorprenent i fàcil de recordar que l’autora ha triat per classificar els animals. Ho fa segons el seu color (els blau cel, els groc llimona), el lloc on viuen, el seu caràcter (els nerviosos, els astuts), etc. Un llibre ideal i exquisidament editat per satisfer la curiositat sobre la fauna que viu al planeta Terra.

  Us continuo llegint!

  -MªAngels-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà