Excursió al Museu Blau

Hola a tots!
Com ja sabeu, ahir vam anar d’excursió al Museu Blau de Barcelona.
Una vegada al museu, vam dur a terme una activitat anomenada “Sents el bosc?” en la qual les monitores ens van fer pensar quins animals podem trobar en els boscos que tenim a prop de casa nostra. I després, vam fer una volta per l’exposició del museu on vam poder veure animals dissecats, plantes, minerals, etc. Va ser una excursió molt interessant!

img_0251

Si voleu veure totes les fotos, cliqueu aquí. Us les penjo avui perquè volia que ahir fossin els propis nens els que expliquessin el que havien vist i vosaltres us deixéssiu sorprendre.

Si ho recordeu, a la reunió de pares vam parlar de la importància d’exemplificar davant dels nens i nenes, com escrivim. Doncs bé, per tal de preparar l’activitat que realitzaríem a l’excursió, dimarts a la tarda, vam fer un llistat a la pissarra on jo vaig anar escrivint els ANIMALS QUE PODEM TROBAR AL BOSC, segons els nens i nenes. El llistat que va quedar a la pissarra va ser el següent: serp, lleó, lleopard, llop, cocodril, papallona, pollet, llangardaix, ós, ocell, cavall, salta-martí, abella, conill, vaca, ànec, tortuga, porc senglar, mono, girafa i rata (unicorn no ho vaig escriure i els vaig explicar que era un animal inventat).
Després d’aquest llistat, us animo a anar al bosc en família, la tardor és una època preciosa per fer-ho. Podeu passejar, jugar, gaudir de la natura i els seus colors i reflexionar amb els més petits de quins animals hi trobem!

Si algú s’anima a fer-ho, pot explicar-nos què tal l’experiència amb un comentari en aquesta noticia. També podeu comentar què us van explicar els vostres fills i filles quan van arribar, com s’ho van passar, què és el que més els va agradar, si alguna cosa els va sorprendre, etc.

Fins aviat!

-MªAngels-

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Excursió al Museu Blau

 1. Rosa (madre de Héctor) diu:

  Ah….por eso el otro día me dijo por la tarde, -“mama, sabes que jabalí se dice porc senglar en catalán?” y lo escribimos en un papel, y asi se tiró toda la tarde, repitiendo “porc senglar, porc senglar, porc senglar…”

  Sobre la excursión me ha explicado algo, pero poco, venía muy cansado, porque también le tocó multiesport por la tarde, sólo me dijo ya a la hora de dormir, que si todos los días del cole, podían ser como ese… 🙂

 2. Rebeca (mare de Samara) diu:

  A mi emb va encantar anar amb vosaltres de excursio vaig disfrutar como una nena petita a mes vaig aprendre moltisim tant de les monitores como dels nostres nens!!!son molt participatius y estaban bastant interesats amb el tema!!!!

 3. Ana (mama de l'Oriol) diu:

  A mi em va encantar anar amb els nens a l’excursió per què vius en primera persona com posen atenció a les explicacions, com juguen, com interactuen entre ells, bé veus com s’ho passen pipa. Situacions que si no estàs al cole amb ells no les veus.
  Moltes gràcies per donar-me l’oportunitat d’anar amb vosaltres.
  Sou genials classe dels 3 porquets!!

 4. MªAngels diu:

  Hola famílies!

  Em sembla tan tendre el comentari de l’Héctor (“todos los días de cole podrían ser como ese”)! La veritat és que a tots ens encanta sortir d’excursió i és una molt bona manera d’aprendre. Des de fa uns anys, a l’escola intentem visitar un museu durant el curs, d’aquesta manera, els nens no només aprenen qüestions relacionades amb aquell museu en concret (aquesta vegada sobre el bosc mediterrani), sinó que també aprenen a comportar-se en una visita a un museu.
  A més, Rosa (mama de Héctor) em sembla perfecte que escriviu a casa una paraula nova, com era “porc senglar” i que l’Héctor intentés interioritzar-la durant tota la tarda, quina bona feina!

  És cert Rebeca que a les fotos no es recull l’emoció que mostraven els nens quan anaven mirant cada cosa del museu! Va ser una gran experiència per a tots.

  Rebeca i Anna, gràcies a les dues per acompanyar-nos!

  Per últim, en aquesta noticia del bloc, us vaig animar a anar al bosc en família i esbrinar quins animals hi podem trobar. Hi ha algú que hagi aprofitat aquest cap de setmana (tot i que el temps no ens ha acompanyat gaire) per anar-hi i ens vulgui explicar com ha anat?

  Us continuo llegint!

  -MªAngels-

 5. Rosa (madre de Héctor) diu:

  Nosaltres vàrem estar a la Fageda d’en Jordà el cap de setmana anterior, sempre ens agrada anar per aquestes dates i vam veure cavalls, ponis, ocells e insectes varis. Jo li vaig donar de menjar al ponis i em van xuclar tota la mà, l’Héctor va riure i observar-ho des de ben aprop, pero no va voler provar ell, ens van acompanyar els avis i el tiet, però ja saps que l’Héctor es timid i no sé si voldrà explicar-ho, li pots preguntar.

 6. MªAngels diu:

  Hola,
  Gràcies Rosa per compartir-ho!
  Intentarem que l’Héctor expliqui alguna cosa. Com ja has dit tu, la Fageda d’en Jordà és preciosa en aquesta època, jo l’any passat hi vaig anar i aquest si puc, repetiré; hi ha un munt d’excursions maques per la zona.

  Seguim!

  -MªAngels-

 7. NADIA "germane Alma" diu:

  Hola soc la germana de l’Alma.L’Alma va venir molt ilusionada a casa ,va explicar tot el que havia fet i com s’ho avia passat.M’he alegro molt que os hagi agradat molt anari “bueno según Alma”
  Molts petonss!Adeu

 8. MªAngels diu:

  Hola Nadia!

  Quina alegria que tu també t’animis a participar comentant les nostres noticies al bloc! Gràcies per fer-ho.
  Sembla que, en general, tots els nens i nenes en van gaudir molt.

  Petons!

  -MªAngels-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà